2012. július 28., szombat

Jó estét nyár, jó estét Komjáti!


Ismét Komjáti.
Még a rendezkedés, fészkelődés ideje.
Letoltam a kútba a szivattyút. Feltöltöttem a kádamat vízzel. Kitakarítottam a kávéfőzőket, mert bepenészedtek itt használaton kívül. Ráadásul meg is szaporodott, mert anyu elhozta a repedezett Seherezádé főzőjét.
Az asztalon hagyott eszközöket igyekszem eltirhítani. Még műanyag dobozok vannak zavaró mennyiségben.
Már fogtam egy egeret is. Kitettem éjjelre a fogóval. Ne zörögjön itt nekem. Biztosan nem lesz egyedül. Ha megtalálom a 4 literes üveget, majd újra felszabadul a fogó.
Kirámoltam a holmimat. Holnap kimosom a szekrényeket is, mielőtt belecuccolok, addig Ildi ágyán fog éjszakázni a ruhaneműm.
A számítógép alig akarta meglátni a Hotzone szervert. Vagy tízszer felmásztam a tetőre, és elolvastam az akciójukat, hogy 8000+posta küldenek két havi dupla sebességű hozzáférést, meg egy kültéri modemet is. Nem mondom, hogy nem fordult meg a fejemben, de az 1500Ft-os havidíj jobban tetszik. Ha már muszáj lesz, vagy valamiért kifizetődik, akkor ez lesz a kompromisszum. A madzagolással még tovább játszom.
A kinézett másik ház tulajdonosa telefonált, hogy van érdeklődő a házra. Mi hogy állunk?
Ildi nem kertelt, kellene a ház, de mostanában egy fia érdeklődőt nem hoznak a 'szakemberek'.
Amikor hazamegyek, fel is bontom a szerződést a háromból kettővel, akik egy embert sem közvetítettek eddig.
Itt a következő egér. Nem is fél. A lábam előtt futott át. Még büdös is. Lesz mit holnap hypózni.
Több helyen találtam vízfoltot a padlón is. Át kell néznem, hol sérült meg a tető.
Otthonról elhoztam egy SA antennát, és össze is raktam.
Beüzemeltem a beltéri egységet is. A régi antennával is tökéletes a digitális műsor. Kár volt idehozni az új antennát. Illetve otthon sem arról ment már a tévé, csak a padlástériről. Annak örülök a legjobban, hogy nem kell kitenni a tető fölé, így is elegendő jelet kap.
A műsor az idegesítően vacak. A Taxi2, meg az olimpiai játékok nem érdekeltek, de a két Duna tévén is egyfajta műsor, az Anna bálról szóló semmitmondó közvetítést találtam. Hát erre sem vagyok kíváncsi.
Úgy tűnik, inkább a műszaki érdeklődésem kielégítve. Pont.
A munka úgyis a fürdőszoba kialakítása. Betonozás, és a válaszfal felrakása. Illetve ahány járólapot le tudok rakni... Holnap még hétvégi takarítás, de hétfőtől munka.

Nincsenek megjegyzések: