2012. augusztus 15., szerda

Hételeje

Hétfő-kedd

Hétfő reggel visszavittem az átalakított lámpát Erzsike néninek.
Elég zavartan fogadott, hogy nem jó a mosógép. Nem centrifugál. Nem jön ki belőle a víz.
Mondom, először lámpa, utána megnézzük azt is. (Ez mondjuk azért görcs, mert csak pár csavarhúzó, meg fáziscerka volt nálam. Nem mindegy, mihez megyek gyógyítani)
A lápatest felszerelésnél lekapcsolta az automatát, pedig kértem, hogy még ne.
Mindegy, levettem a régit, feltettem az 'újat', kipróbáltuk két 'körtével'. Jó. Megveregettem a vállamat, mert a szögből hajlított fül könnyedén felcsusszant a kampóra.
Azért csak megnéztem, fázist, vagy nullát kapcsol.
Na mit?
Hát nullát, de ez még semmi. A fázis, a sárga-zöld vezetéken kúszik a villanyhoz.
Nem szeretem más munkáját bírálni. Most sem fogom. Csak megjegyzem, hogy életveszélyes megoldás. A tulajra nem, de a szerelőkre mindenképpen.
Jött a mosógép. Lehúztuk a falra bekötött kifolyóját. Hoppá! Amint beindult a szivattyú, már dőlt is kifelé a víz. No, akkor ide vizes szaki kell, akinek csőgörénye van. De legalább valami hosszú kerítésdrótja, és kikotorja a dugulást a csőből.
10 felé már jöttem is haza, Fél tizenegykor jön a vonat.
Anyuék jöttek. Laci bácsinak berántottam a fűnyírót, és utána eltűnt a hátsó kertben. Ott tologatta. Izzadt, de élvezte. Anyu 'megtiltotta', hogy levágjam előre. Most saját szememmel láttam, hogy miért.
Szedegettük a szilvát, meglátogattuk Jolikát. Ittunk egy kávét, és sikerült anyuval összeakasztani a bajszomat. A kút tetejére most is odarakja a mocskos zöldséget, meg amit éppen kiszed a földből.
A kávé, meg a nézeteltérés jókora nyomást hozott a mellemben, ezért bejöttem 'süllyedni' egyet. Bele is aludtam a TM-be.
A ház előtti területet már szabad volt nekem is lefűnyírózni. Hazafelé kísérve meglátogattuk Sanyikát, Rozit, meg kiosztották a zsíros csirkealkatrészeket az utukba kerülő kutyáknak, meg Bobinak. Délelőtt óta szépen kiolvadt a napon.
Este beüzemeltem a videomat is. Előkerült Vámos Miklós műsora, amiben összeültette Presszer Picit Kocsis Zoltánnal, és egy másik kazettán egy vacsoracsata. Ez utóbbi a Szőke András főzőestje volt. Marsi Anikó, Bárdosi Sándor, meg a két médiaszépség volt a vendége. Gurultak egész este a nevetéstől.
Kedden kerékpárjavítással kezdtem. Hűsnek ígérkezett.
Hiába a lámpaigazgatás, a feszítő egyengetése, csak bel-besúrolt a gumihoz valami. Most jobbról a rögzítő csavar.
Fejre fordítva megtaláltam a szakadt küllőt, és a bal oldalt meglazult csavart is. A csavar alá most került rugós alátét. A próbaüzem az eső miatt maradt el.
Hátramentem, Erzsi néni kedvet csinált még a szilvaszedéshez. Az eső pedig sürgetett, mielőbb fejezzem be.
Ja, és a seregélyek is hatalmas zajjal követelik a munkát. Ha nem én szedem, ők szüretelnek.

Szomorú hír.
Tegnapelőtt leszállt egy helikopter, meg sikítozott a mentő a közelben. Nem láttam, mi is történt, talán írtam róla, de most megtudtam, mi történt. Kukac addig zaklatta Bobit, amíg nekiugrott. Sancit vitték Miskolcra összevarrni. Szerencsére nagyobb baj nem történt. A kutya is nyugodt. Csak megijeszthette a csöppség.
Me épp Erzsike néninél raktam össze az új motort és a varrógépét. Ő kérdezte, hogy tudom-e mi van a kicsivel.
Hát várnom kellett vele, amíg megtudtam. A jó hír pedig, hogy kaptam tőle konyhaasztalt sarok-ülőgarnitúróval.
Hazaegyensúlyoztam több részletben a bringával.
Hát itt nem lesz a sarokrész összerakva. A székek és az asztal masszívnak tűnt. Made in Romania.

Rögtön eszembe jutott Attila. ;-) Most megismerkedem a fenyőbútorral.
Na fenyő az van benne. Minden talp, és szegélyléc. Az ülőfelületek és az asztallap már pozdorja.
Sajna a fenyő résszel van itt is a baj. A ragasztások elengedtek a széklábon. Az egyik háttámla mindkét ékes rögzítését már átszakították. Azt valószínűleg újat kell rá csinálnom.
Egyenlőre tetszik. Már azért is, mert munka is van vele. Így szoktam megszeretni a dolgaimat.
Az asztalt már lezsíroldóztam, a tetejéről letéptem a tapétát. Az eredeti felülete szebb is, meg lehet, hogy elvisel egy csiszolást.  
Az egyik széket ékelés nélkül kipróbáltam. A ráépített gyári párnától megszabadulnék, de majd megkérdem Nufit, mit szól hozzá.

Nincsenek megjegyzések: