2013. szeptember 19., csütörtök

Almaecet


Ma .. meg tegnap nekiálltam almát cincálni. Lehoztam egy káposztagyalut. Kézzel tekerős, de nem az igazi.
Egész almából még csak-csak.
Utána lecipeltem a padlásról a szőlőzúzót. Ez sem túl hatékony.
A kés eddig meinegyiknél jobbnak bizonyult. Ha megfelelő kisméretű adarabokat teszek a turmixgépbe, akkor jó kis masszát kapok.
Kiürítettem a 4 literes befőttes üveget, amiben Irénkétől uborkát kaptam . (Már csak uborkalé volt benne.) Abba töltöttem nagyjából két kiló reszeléket.  Felfőztem egy teáskannányi vizet, meg két evőkanál mézet belekavartam.
Eddig itt tartok. A megecetesedéshez először ki fog forrni.Tavaly a szőlőm nyomot hagyot a falon, most is erre számítok, jövőre kimeszelem a konyhát, de innentől biztosan lesni fogom.
Alma lesz még. Alighanem keresek még egy üveget. Már kihagyom a többi fázist. Kifejezetten kés és turmixgép. A fekete szatyorban több, mint 2 kiló van, ebben biztos vagyok.

Ja, és míg el nem felejtem, találtam egy jutubis bibiliaértelmező sorozatot Szántai Lajostól. Ma egész nap ő hipnotizál. Fantasztikus, mekkora ismeretanyag kombinálódik ebben a figurában. Komolyan modom, be fogom tölteni a bolygórendszer elméletének alapjait ebbe a golyóbisba a nyakamon.

Sajnos a csillagászati program nem indul el az Ubuntum alatt. Valószínűleg Nvidia kártya kéne neki, de még este áskálódom, hátha van valaki, aki munkára fogta már hasonló vason, mint az enyém. (ATI Radeon)

Nincsenek megjegyzések: