2013. október 10., csütörtök

Attila megmosta a fejemet

Sebaj! Akkor is érdekel a történelem. Felfogtam Pap Gáborék küldetését. A korábbi korok üzenetét nem feltétlenül betűkre tördelt szövegekben kapjuk meg. Sokkal több a képekben falra-kőre, építményekre kódolt üzenet. Fölösleges nagyképűség kijelenteni a mai tudás felsőbbrendűségét. Elődeink koponyája legalább olyan sok adatot bírt feldolgozni. Lásd, miképpen uralkodott Attila, vagy akár Hunyadi Mátyás egy telefon, vagy internet nélküli világban óriási terület fölött!
Talán annyival egyszerűbb lehetett, hogy a korona egy életre szólt, és csak egy kis kör kérdőjelezhette meg a jogosságát.
Szívszorító hallani, miképpen daraboltatott fel ez az ország, és hogy ez a folyamat ma már az médiás agymosással elérte a célját.
Én sem vagyok kivétel. Úgy nőttem fel, hogy nem fogtam fel a népmesék üzenetét. Én is honfoglalást találtam a tankönyvekben. Nekem is mezőgazdasági ország volt a nagy Alföld miatt Magyarország.
Nem volt hittan az iskolában. A tudás gyűjtögetése volt az állandó cél.
Aztán elértem oda, hogy az elektronika ismerete már nem értékes tudás. Ma ismét a papok, a táltosok, a sámánok tudása ér többet a gyógyszereknél, mert az összezsúfolt, városba kényszerített emberek csak apró résztudásukkal lesznek rabszolgái egy jóval nagyobb rendszernek.
Pedig egész eddigi életemben több örömöt okozott a drótszamaraim nyújtotta mozgás szabadsága, mint a többi vackom.
Leeshetett volna hamarabb is a tantusz.
Ez alól talán csak a zene kivétel.
Nem fogtam az üzenetet. Nem volt hozzá antennám.
Kigúnyolhat Attila. Én nem találtam föl semmit. Nem építettem ajtókat, asztalt, széket, tyúkólat. Sok-sok félbemaradt eszközöm csontváza kísér most is. Van, ami így is használható.
Ez van.

4 megjegyzés:

MJ írta...

Az építéshez nem kell semmit feltalálni és nem kell semmit megépíteni. Csak építgetni.

Muzsi Attila írta...

Nem gúnyoltalak Imre. Viszont elvesztettem azt a reményt, hogy valahonnan megtudom majd történelmünk valóját. Mikor hallgattam ezt a Pap Gábort, eszembe jutott a Badiny Jós Ferenc hullám, hihetetlen levezetésekkel, hatalmas tudós táborokkal, nem volt ott asztalos csak mind doktortól felfele, hatalmas nemzeti érzületekkel, szóval elméletileg a gagyi kizárt, s aztán az egész sumér elképzelésnek a summája az volt, hogy a zsidók menjenek haza. Azóta többféle történelmi "igazság" söpört végig Magyarországon, mindegyiknek az alaptétele az előbbi lejáratása, de csoda folytán mindig a zsidók voltak azok akik miatt nekünk sose volt jó.
Nézd. Apósom azt mondja szar ember vagyok. Más azt mondja jó ember vagyok. Mindegyik azt lát bennem amit ki akar vetíteni. Ez egy mai dolog, nem történelem. Tetteim nem értek semmit, nem voltak bizonyítékok, elfelejtődnek. Végül is milyen vagyok én? Noha élek, senki sem tudja. S akkor hol van ehhez a történelem?
Nem gúnyoltalak téged, hanem ezt az egész mai történelmesdit gúnyolom. Mert aztán én láttam itt a gyurcsány embereit is, az orbánéit is, mondom neked, mind mind pitiáner élösködő. És én nem hiszem, hogy vannak független történészek, gondolkodók. A harmadik percben pontosan kiderül milyen párt vonalon létrázik...

Hanczur írta...

Akkor ez már megy. Épül a csirkekeltető hűtőgépből Ferinek.

Hanczur írta...

Talán Tóth Feri pontosabban fogalmaz. Egy szellemiség rág belülről, mint a kukac, majd saját testének érezve a gazdatestet, meszűnteti azt.
Valahol ott van a kutya elásva, ahol nem is keressük.
Egy rendi társadalomban, ahol nincs kétség az emberek hovatartozásáról, ott az embernek nincs más dolga, mit a saját dolga.
A paraszt a föld és ég rezdüléseit figyelve rásegít a folyamatokra, és élvezi a földtől kapott ajándékait.
Az asztalos is kap munkát, mert nem minden erdőt tüzelnek el a téli 30 fokra fűtött szobákért.
A király is foglalkozhat a határok igazgatásával, mert neki meg az a dolga.
A római birodalom pedig megbukott. A demokrácia pedig olyan, mint a torma a kertemben. Nem tudok a gyökere végéig lehatolni, és életképesebb, mint az almafám mellette.
Pedig a tormát is szeretem. Csak nem annyit belőle.
Amíg nem csak a kertemmel kell foglalkoznom, addig nem is fog szépen fejlődni.