2013. december 21., szombat

szombat


A ragasztó és a fakanál a képen. Eddig jól vizsgáznak. Attilától megkérdem, mennyire bírja a vizet a megoldásom, bár igyekszem csak mosogatás idejére vízbe mártani a ragasztott részt. Munka közben csak a feje merül a zsírba, kajába.
Nufi rusztikusnak hívja a megoldásaimat, én  meg egyszerűnek, célszerűnek, vagy "nekem jó" megoldásnak. Nem tudom, mit szólna hozzá nagyanyám, ha látná, de nagyon kíváncsi vagyok rá.
Majd megálmodom.

Mára kisütött a nap, lehet kereket cserélni a Hondán. A két ünnep között megyünk anyuékhoz Miskolcra, és mániája a médiának a téligumi.
Én kellőképpen félek a téli úton, ezért sokkal óvatosabban választok követési távolságot. Mindenkinek jut rés engem megelőzni.

Láttam végre PS2 játékot is. autóverseny és valami labdajáték volt vele. A labdajátékot nem volt türelmem bekonfigolni, a Forma 1 pedig adott két napra gondolkodnivalót.
Fekete  kettős tőgy lóg rajta madzagon, rajta gombok, karokcskák.
Irányítás, gáz, fék, váltások, meg két kis motor van a belsejében. A motorokon excentrikus súly. Ettől ráz a tőgy, mint egy csendre intett telefon.
Nem akart hátramenetbe kapcsolni.
Miszlikbe szedtem, nagyítóztam, megtanultam összerakni is. A gumiharangok konyulnak összerakáskor, türelemjáték minden kísérlet.
Apróbb letört műanyagokat kiszedegettem, a motorok palástját igazgathatta, mert más értelmét nem láttam,Jónak tűnt a kütyü.
Meg a menüben minden gombra válaszolt a szoftver. Akkor kombinálni kell.
Addig figuráztam, amíg az első gomb nyomogatására megjelent egy jel, és változott, majd a balra visszaállt. Aztán, mint az autónál, a pedált sem felfelé húzzuk, ha rükiben megyünk, és nem tesszük mozgó autón tolató állásba a sebváltót, összejött a megoldás.
Nem tudom, talán ha lett volna használati utasítás....
... tudom, tudom... azt a billegő asztal kiegyensúlyozására szokták felhasználni.
Ez vérbeli játékost ne utasítson senki!

6 megjegyzés:

MJ írta...

Még csak most szerelsz? Egy hónapja télivel járok. :)

MJ írta...

A zagyam dobom elnek fele! Ez volt a közzététel kód: "622462481563". Basztikuli!

MJ írta...

Apukréééém! Most meg ez: "25955555973".
Na jó! Mára ennyi játszadozás elég is. :)

Muzsi Attila írta...

A ragasztó ismerős, bár nálunk más a neve, de a színek ugyanazok. Ezek általában jobban bírják a nedvességet. Szoktam ajánlani megrendelőimnek, hogy használjunk ilyen drágább ragasztót a fa munkákhoz, csak az ötször drágább. Ilyenkor ki szoktak bújni a döntés alól, azt mondják csináljam úgy, ahogy jónak látom, de legyen drágább. Cuki mi? Na de megteszi az az olcsóbb is, csak azért nem mindegy. Mert már megtapasztaltam.
Nálunk van valamiféle két komponensű ragasztó, urelit a neve, azt szokták a faiparban használni a kültéri asztalos munkáknál, mert gyakorlatilag nem oldódik, olyan lesz mint az üveg. De nem szeretik, mert megvannak a hátrányai is, nem elég rugalmas száradás után és a megmunkáló szerszámokat is jobban kikészíti...

Hanczur írta...

Bélához jártunk naponta a kórházba, majd hosszabb szünet. Pár napja röffentettem be egy TESCO-zásra Nufival, az 2km. Oda-vissza 4. Tükörradiál is megtenné.

A hozzászólás a mai aktivitásod? 622462481563 db? Én ha két emberhez hozzászólok, már megveregetem a vállam:
No, milyen szorgalmatos kiem!

Hanczur írta...

Ilyen szagú ragasztót vettem közel húsz éve, és használtam tízen túl. Nem a ragasztón akarok spórolni, kis mennyiség elegendő mostanában. Az olcsó faragasztót hullámpapírhoz szoktam használni. Oda erősebb a papírhoz ajánlott taknyoknál.
Azt írja a doboza: Normál D2 minden fafajtához.1000Ft. Mostanság minden ragasztót erre az értékhatárra áraznak be. Legfeljebb a tubus mérete különbözik.
Nekem megfelel a tojásfehérje is itt-ott, meg enyveztem is, de az enyezett fa nem tűri a vizet.