2013. december 11., szerda

Lubic-lubic

http://jezusvagymozes.andreanum.hu/

Ezen a szövegen köszörülöm az agyam. Tóth  Feri osztotta meg egy előadásában , mint forrását.
 Nem tudtam ám egy szuszra végigolvasni. Sokszor elkalandozom a szövegtől, mint kezdő meditáló a mantrától, de szorgalmasan visszatérek hozzá.
Az első olvasat után fel akarom olvasni Nufinak is. Nem lesz egyszerű.
Párhuzamosan a Yotengrit értelmezésével és Szántai Lajos szárnyalásával zengetem a négy falat.
Közben kismosás, nagymosás, Karcsi tévéjét levettem a polcról, amit pár éve itt hagyott, és mivel rákérdezett, mondtam, megnézem, mi van vele.
Azóta hiába telefonálok, nem jön érte, de az utóbbi időben a telefont sem veszi fel.
Igaz, tartozik pár ezer forinttal.
Nufi vette nekem e monitoromat egy géppel együtt vagy négy éve, és akkor úgy mentem bele az ajándék elfogadásába - mert tartozott hozzá egy számítógép is - ha a gépet tovább tudom adni. Ennek arányos része tolódott hosszan, s még most sem akar megérkezni.
Persze ha nem Karcsi kérdez rá, hogy mi van a tévéjével, ma is ott csücsülna a könyvesszekrény tetején, de így levéve elfoglalja a teljes asztalomat. Azóta hokedlin javítok mindent.
Volt némi famunka is.
Nufi kezében eltört egy öreg fakanál. Kicsi, még nagymamától maradt rám. Nagyon félrekopott, és feketére égett középen. A zsíros dobozból akart kivenni valami alá, és akkor jött a reccs.
Először megragasztottam, és ráforgattam fémből egy gyűrűt, de nem találtam jónak. A gyűrűt lehúzva nem tartott semeddig a ragasztás. Inkább megfúrtam egy rózsagallyat, és abba dugtam a csonkot.  Tegnap már azzal kavartam a tojásomat a halrudacskán. (ebéd)
Ezek az érték nélküli szerszámok a legfontosabbak a konyhámban. Megnyugvást ad, hogy elmoshatom, és visszatehetem a fiókba, meg elővehetem.

2 megjegyzés:

MJ írta...

Szóval nem csak én vagyok így! Ilyen. Én is őrzök fakanalat amivel még nagyanyám is kavart. :)

Hanczur írta...

Nekem is volt nagy a nyám. Sőt, az igazi nyám-nyám akkor volt. Aztán hosszú időre az evés csak a létfenntartás szükséges rossz tevékenységét jelentette. Persze Nufi tud főzni. A két gyermekkorom nyám-mogásához kell egy ilyen fa eszköz.