2014. április 29., kedd

Kalodában a templom

Nem jutottunk be, nem találtuk otthon Péteréket, a templomba. Csak külső fényképet készítettem.
De igértem, megírom, milyen kincseket rejtegetett nekem a Zsarnai piac.
Vettem két elzáró szelepet a csaphoz. Kerámiásat. A többi is működik, remélem, sokáig fog tartani.
Találtam 1983 III. havi NDK gyármányú bicikli dinamót. Sikerült lealkudnom 300-ról 200Ft-ra. Kicsit üdődött, és a tartója görbe, de már kiegyengettem, és kitakarítottam. A szkópra akasztva kézzel forgattam, és jókora egyenszintugrásokat mutat a kimenete. Biztos jó lesz. Ez a fajta könnyen jár, és nem szorul meg soha nagyon. Két ujjal ki lehet törni a szorulását, és működik.
Az kemping biciklimé még kerámia dörzskerekes, ennek pedig már műanyag, de nincs nagyon megkopva.
Leltem még kávéfőzőt 1000Ft-ért, Ennek annyira megörültem, hogy nem is alkudtam, csak fizettem. A német hosszúkávéfőzőt mi teafőzésre használjuk. Az aputól kapott már nagyon maga alá pisilt utoljára, amit meg én vettem az is kilyukadt. Nem szidom, szolgált tíz évet. Naponta két-három főzés is lejön róla sokszor, de a reggelihez mindig főzünk teát.
Nufi félt, hogy mi lehet a baja. Mondom, legrosszabb esetben ennek is fűtőcső, de a Bosch-hoz sem kaptunk csak Philips  - méretben bele passzoló - hőálló üvegedényt, ebben meg ép volt az eredeti. (4-5000 volt, ha jól emlékszem az a kis tartály. Most az én kezemben hasadt el, a korábbi az övében.).)Legrosszabb esetben plusz 2000 a cekasz. Még az is lehet, hogy a jó.
Ez bejött. Kapott egy kis ecetes öblítést, majd lefőztem egy adag vizet, és juhhéj! Minden jó rajta.
Kaptam még olajos lében úszó ruszlit. Ez nem túl olcsó, de Lengyelországból hozza mindig egy árus, és én szeretem.
Volt még olcsó - Nem írom meg az árát, mert ajándékba is vettem a sógornek egyet - miniSD kártyához  USB olvasót. Báj csajos színű, de majd nem villogok vele az utcán. Itthon meg akár kombinéban is járhatnék. Nem látnak be.

Nincsenek megjegyzések: