2014. július 10., csütörtök

2014 július 8

Pár nap eső és rossz hangulat. Ma már nincs folyamatos internetem, illetve ma majd megint lesz, de csak munkaidőben. Így reggel még nincs.
A víz, hál Editnek megoldódott. Kaptam két leharcolt szivattyút. Az egyik le volt égve, a másik is agyon kopva, de a tekercse ép, és nem is vágta le róla senki tőből a madzagot. Sebtiben összeraktam, és rácsavaroztam kupak nélkül a villásdugót. Úgyis a porszívós dugóval csatlakoztatom a 230V-hoz. Ez csak a hosszabbításhoz kell. Feltöltöttem a kádat, majd elkezdett esni az eső.  Aztán kisebb kihagyásokkal mindig akkor, amikor forrasztáshoz készültem. 
A kábel rövid, de a frissen leégettemen is toldottam. Azt kellett volna csak áthelyezni. Legalább két napba telt. Addig meg bosszantott, hogy bárki megláthatja, és mit szól hozzá...

Sanyi bácsi tévéje pedig végre adott életjelet. A tápegységéből eltávolítva a trafót, 12V-ról rezgettem be, és gyönyörű jelet mutatott. A szkóp régi kábele becsapott de elővettem a gyári kínait, és az megnyugtatott. A sírás az 5V diódája miatt volt, illetve mögötte a két kondiból az egyik átütött. Teljes zárlatot mutatott. Elkoban ilyennel már rég nem futottam össze. Végre megjött a várvavárt nagyfesz. Kivártam, láttam a fényt, a hangyabolyt a képernyőn. Kicsit kifordítottam, hogy távirányítóval is hozzáférjek. Most nincs mögötte tükör.  Előcsomagoltam a képmintagenerátort.
Fény el... újra sír a trafo.
Dióda, kondik ellenőrizve, biztos kicsi diódát raktam be, inkább kicseréltem többet tudóra. A sírás marad. A sorvégtranzisztor átütött. Csere, meg a vele párhuzamos 1kV-os 1 nanos kondit is cseréltem, meg a 140V-ot szűrő 100 mikróst.
Így már megfordítva is bekapcsoltam, rádugtam a settopboxot, és zöld mezőben sok férfi, a háttérben üvöltés. Ez foci. Fordultam a távirányítóért, de a tévé újra elsírta magát.
Akkor a sorkimenő környékén az összes kondit cserélnem kell., aztán ha úgy is átüt, akkor a trafót is.
A lábam még nem tűri a cipőt, az autó hegesztése nincs kész, otthonról jönnek a hírek, hogy kéménybéléscserére akarnak kényszeríteni, mert változott a szabvány. De akkor - kb 12 éve -  volt vagy 80 ezer Ft, most biztos drágább. Tegnap ismét feljött a szar a szomszéd telken. Tulajcsere volt, és az új tulajdonos földmunkagépekkel megsértette a csatornánkat. Megy a vita, hogy nincs rá bejegyezve a szolgalmi jog, kinek a felelőssége. Persze nem durva, csak a meglepetés zaklat fel mindenkit.
András szerzett nekem gerendát. Ma szét kell szednem a rossz bojlert, és a tartályát felteszem az oszlopra.
Eddig a mindennapok szépségei. 

Nincsenek megjegyzések: