2014. július 21., hétfő

Ami nem megy....

azt addig kell gyakorolni, amíg sikerül.
Kémia-matek szakos osztályfőnökünk mondása volt, és akkor belém égett. Később meg ő sem emlékezett rá. Osztálytalálkozónkon meséltem róla neki.
Az autó gittelése nem megy. A hegesztések nyomát kitöltöm a masszával, aztán mikor kiszárad belőle a nitrohigító, mutatja a hegek  alakját. Nyoma nincs az előbb sima felületnek.
Akkor így marad! Rákerült az alapozó, meg vagy két réteg piros.
Reggel megteremtődött a feszültségem. A búvárszivattyúm ismét megállt. Nem égett le, nem húzta le magáról a vizet, és ott voltam mellette. Megszakadt.
A műgyantán belüli kötés szakadt meg. Ahol a tekercs és a kivezetés van.
Megpróbátam kiütni, de inkább elrepedt a spiáter. (Szájával lefelé, mint egy sütőformából kitessékelni a kész muffint.)
Nagykalapáccsal is alig tudtam szétverni.


Közben izzadtam, főttem a tűző nap alatt, és semmi nem úgy ment, ahogy akartam.
Elővettem a házi vízművet, és nem indult. A nyomáskapcsolója berozsdált. Szétszedni nem lehetett mert olyan vékony műanyag háza van, ami elnyaklik az erős csavarhúzó alatt. Úgy kellett kipucolnom. Félig szétszedve.
Aztán még a kútból nem vette fel a vizet. Nincs megfelelő létrám, ezért a köveken másztam be a szűrőért. Persze kötélbiztosítással. Szinte rettegtem, mert annyian mondták, hogy veszélyes, pedig inkább érdekes volt.
A szűrőt felhoztam, kitakarítottam, de nem az volt a baj. Egy gumigyűrűt nem húztam fel, és levegőt szívott a házivízmű. Olyankor kitolja a tartályból, ami benne van, és szépen zúg, de semmi több.
Végre összeállt, csak délutántól már nem melegedett fel eléggé a víz. Diderifürdő volt.
Estére jött egy nagy vihar. Legalább hamarabb lefeküdtem.

3 megjegyzés:

Muzsi Attila írta...

Én minden évben kidobtam egy egy ilyen szivattyút. Mindegyiket szétszedtem háromszor. Az idén vettem egy más gyártmányú szivattyút, meg vagyok vele elégedve, igaz kétszer annyiba került.

Hanczur írta...

Én meg örököltem azt, ami tönkrement, és találtam másikat. Anyuék holnap elhozzák. Miskolcon hirdette egy ember.

MJ írta...

Azért ez így, "nagy szivattyú" volt.