2014. július 14., hétfő

dióhéjban

Itthon az autó.
Ömlő esőben karikáztam el érte, és fék nélkül jöttem vele haza. A rögzítőfék (kézifék) fogott, de a pedál elsüllyedt, csigabiga fokozatban lestem a párás ablakot, hogy kilássak.
Szombat hajnalban, mert utána dolgozni ment a lakatosom. A negyen négykori kelés nekem azért nehéz, mert éjfél előtt soha nem alszom el.
Illetve tegnap kiakadt a szervezetem végre, és sötétedéskor behúzódtam az ágyba. Reggel pedig negyed kilenckor nyitottam ki a szemem, hogy kiszáradt a szám.
Ellátogattam Erzsike nénihez, hogy mi baja a mosógépének. Nem centrifugál. Üresen felpörgött, de csapágyas hangja van. Majd meglátom, mit érdemes kezdeni vele.
Volt a gangon még új szerzemény. Nagyobbfajta sparherdre emlékeztet, de nincs csak egy ajtó az elején.Vagy kettő? Sütőajtó biztos nincs.
Belül a rostélyra rengeteg fa fér, és kazánnak lehet használni. Erzsike néni fűteni kapta, de túl nagy a tűztér, szeretné megemelni a rostélyt a felső ajtó alá pont, és akkor az 2/3 - 1/3 tűztér-hamutér arány megfordulna.
Valaki azt mondta neki, hogy hegeszteni kéne, az oldalfalhoz. Szerintem a négy sarkon van egy-egy laposvas, az tartja a rostélyt. Legközelebb, ha olyan ruhában megyek, kiszedem, és megnézem. A zománcozott oldallaphoz semmiképp nem lehet hegeszteni.
A tévé nagyfeszültségű kondijaihoz vizsgáló eszközt lenne jó összehozni. Most épp Junoszt, vagy VL100 sortrafó nagyfesz kimenetét gondoltam megmérni, és 1-2kV -ot talán ki tudok nyerni. Kiveztem csőszegecses panelra, és odaforrasztott diódás mérőosztóval megmérem. Szkópon meg impulzustekercsről ellenőrzöm a jelalakot.
Ha meg végr itt a jóidő, fúrhatom a küszöböt a kárpitbolhák alá, és mehetek bringázni Miskolcra. Festéket, meg gittet venni.

Nincsenek megjegyzések: