2014. július 20., vasárnap

Gyorsító?

Az volt.
A bab.
Bár anyukám megkérdőjelezte, én tudom. Ellenőriztem.
Az úgy volt, hogy Laci bácsinak nem kellett, inkább tejberizst akart enni. Rám maradt az egész. Két dobozzal hozott anyu. Doboz alatt fedeles ételhordót értek műanyagból.
Az első kisebb adag lett volna Laci bácsié, a második az enyém. Csütörtökön megettem a kisebbet, ettől volt hasmenésem. Még próbáltam egy pohár pálinkával fertőtleníteni, hátha a sárgabarack, és csütörtök este hamar elaludtam tőle, de reggel rakéta sebességgel értem el az alomszéket.
Most jön a tudományos fokozat. Ellenőrzésképpen elhagytam a barackot, és megettem a másik - a nagyobb - adag babfőzeléket.
Kisebb hidegrázás, egy óra alvás, pokrócba tekertem a hasam, és péntek délutánra csitult a görcs.
No, akkor indulás Miskolcra. A hét végén piacra is akarok menni, meg alvázvédő, meg piros festék kell a Hondára. Sárit hívtam, ő segített az alvázvédő kiválasztásában. Besenyőre beugrom hozzá, hazafelé útba esik.
Már Szilason elkezdődött a háború a gyomromban. Szendrőben felmerült, tán jobb lenne visszafordulni, de valami győzött, és elhatároztam, ha nem bírom, létezik Bódva, meg Sajó is, majd lemosakszom.
Baleset nem volt. Sárinál meglátogattam a gondolkodószéket, és 'feltöltött' buborékos vízzel is. Sötétben indultam haza. A bringámon működik a világítás, ez nem volt gond, majd anyunál elkezdődött az őrjárat.  Úgy hajnali négyig félóránként ellenőriztem a fürdőszobát, és mindent rendben találtam. Csak egyszer kellett alsónadrágot váltanom. Ja, aki tudományos kutatásra adja a fejét, az tudja, ez áldozattal is jár.
Reggelire pedig a jól bevált háztartási kex, és tea. Ebédre meg némi főtt husi, meg leveszöldség. A festékbolt szombaton zárva, tehát maradt az Obi.

Délután négy körül  pakoltam össze, és öt már elmúlhatott, hogy felültem a zöld biciklire. Ez a miskolci járgány, de igazítani akarok rajta, majd visszacserélem.
Ezt a zarándokutat is megjártam durván három óra alatt.  Este még kitárgyaltuk Nufival a lakásnézőket, és kialudtam magam. Most ismét munkakész vagyok, jöhet az autómázolás.

Nincsenek megjegyzések: