2014. november 27., csütörtök

Mosógépnap

Duguláselhárítás, fűtőbetéthiba és csapágy.

A harmadik volt a legnehezebb. A csapágyat kivenni. A héfaisztoszunk panaszkodott, hogy zörög a mosógépe. A mosógép dobjának egyik csapágya rossz. Egy csavar, és levehető az ékszíjtárcsa, utána műanyag perselyből nem nehéz eltávolítani a zörgő csapágyat.
Meg ahogy azt mi elképzeltük.
Az acélcsavar nem moccant. Thorx fejű csavar fogta. Lenyalta a csavarhúzó koronáját, és méteres csövet húzva rá sem sikerült megmozdítani. A hidegvágó kicsorbult a csavarfejen, és még csak karcolást sem ejtett,  A Flexi-maxi kellett hozzá. Jókora árkot sikítani a csavarfejbe, és úgy kikalapálni a menetből.
Amint megmoccant, már kézzel tekerhető.
A bringámat hamarabb meghegesztette tavaly, mint ezt szétszedtük.
De most épp vagy vonaton ül, vagy már odaéert Miskolcra, és a Gömöri szervizben van. Délután biztos össze is rakjuk.
Tegnap végre beindult Sanyi bácsi tévéje is. Még szőrösnek érzem  a kontúrjait, de csak a Szomorú vasárnap c. film ment rajta kétszer DVD-ről. Csináltam róla videot, elviszem megmutatni, s egy hét múlva vissza is akarom adni. Addig vallatom, mert évekig állt, ne csak két napot menjen 'otthon', mert szívbajt kapnék menten.

3 megjegyzés:

MJ írta...

Na! Így jártam én a pogácsa szilent cseréjével. Nem lehet kiszedni a trapézkar belső rögzítő acélcsavarját. Ugyanis elforog a mutter a bölcsőben s a bölcs japán mérnökök nem terveztek szerelő nyílást amin át le lehetne fogni. Ennek az lesz a vége, hogy le kell bontani az egész bölcsőt -majd az egész első futót- hogy vágható legyen egy nyílás, kioperálni a csavarokat, majd az újat beilleszteni, visszarögzíteni és összeszerelni az egész miskulanciát. Egy egyszerűnek tűnő egy órásra tervezett melóból lesz egy napos.

Hanczur írta...

Az én szilentemhez volt célszerszám. A jutubin megmutatta valaki. Csak a cserére fordított idő alatt nem kerestem volna meg a célszerszám, vagy a szakmunka árát.
Tudtommal Te is nyögdíjas vagy. :-) Meg hát a saját munka büszkeséggel tölt el... ha végre túlvagy rajta.

MJ írta...

Lehet, ehhez is van de nem is kerestem.
Nyögdíjas voltam, míg Orbánék mást nem gondoltak. Csoda hogy annyira rajongok értük? :)