2015. január 14., szerda

Mindig a legegyszerűbb magyarázat a legjobb

Már Drábiknál is megküzdöttem a pénzkiadás magánkézbe adásának felfogásával
A keletkezett anyagi javak miért nem fedezik soha a kamatot?
Egyszeűen azért, mert pénzt adnak, és pénzt fogadnak el érte. Tehát egy állam, ha pénzt kap és pénzzel kell kifizetni, akkor nem tud többet visszaadni, mint amennyit kapott.
A vallás pedig arról szól, hogy szeretetet adok, és azért legegyszerűbb szeretettel fizetni. A szeretet pedig nem mérhető össze.
Vagy mondjuk a szocializmus éveiben a javak szétosztásában kevés embernek volt szerepe. Eddig azonos a mostani rendszerrel. Viszont ha valaki nem könyvelő, akkor elég volt tenni a dolgát, amihez értett, és nem kitermelni valamiből a megélhetéshez szükséges pénzt adóterheivel. Eleve nem kaptuk az adótartalmat a kezünkbe. Nem láttuk át a teremtett érték és az elfogyasztott javak közötti kapcsolatot.
Ez a látvány ma is torz, de sokunkat agyonnyom. Engem mindenképpen.
Volt a fészbukon egy kirohanás a szlovák pénz ellen. Hogy szerepel rajta a magyar Szent Korona.
Nem értem. De azért nem értem, mert egy olyan szakrális szimbólumot tettek a pénzre, ami összeköt minket, nem szétválaszt. Egyszerűen nincs önálló ötletük sem, és fel sem fogják, vagy pont ezzel közelednek.
Az más kérdés, hogy ha tényleg élő kapcsolat   a koronánk egy magasabb civilizáció felé, akkor a harmóniateremtés egy újabb lépcsőfokára léptünk.

Nincsenek megjegyzések: