2015. február 26., csütörtök

A macskafotózás rejtelmei

Tegnap kitettem Ducika fényképét. Ott áll nyugodtan a kezem alatt. Szemei beszűkülve. A kép maga a megtestesült pihenés.
Ezzel szemben a macska folyamatosan forog, izeg-mozog, és mindig máshol tárja fel a dögönyözendő felületeit.


Dorombol, nyávog, és a többi, i tak dáse, und so weiter,

Most szerencsém volt. Nufinál a kamera, nálam a macsek, Így lehetett forgatni, kivárni a megfelelő pillanatot, és mindkét kezem szabad...
... na jó, a másikban volt egy távirányító, Nem a macskához, hanem egy műhold beltérié - ma már azt is settopboxnak hívják - de nem érdekel.
Tényleg, azt még nem is meséltem, hogy felfedezhető a szabványosítás az állomáskereső dobozok között is.
Ez az új szerzeményem méretben, pofára is hasonlít a Béla földi sugárzást fogó ketyeréjére.
Már van rajta USB aljzat, és számítógéppel megszerzett jutubis filmet is meg lehet rajta nézni, és rögzíteni is tud. A beállító kezelő felülete is jóformán a műholdlista és a fejbeállító elemekkel bővebb.
Minek ebből új?
Mert tudja a negyedik generációs képtömörítési eljárást. A régi meg csak a kettest ismeri. (mp4 és mp2, ha valaki így ismeri. A hármas tudtommal csak hanngtömörítésre való)

Edit nézett be még hozzánk. Hozott pár háztartási gépet javítani.
A kávédarálóval kezdtem. Gondoltam, egyszerű lesz.
A cukordarálástól beállt a tengelye. Hát megoldottam, de nem volt öt perc.
Talán majd a vízforraló egyszerűbb eset lesz. Csak annak nem tudom kinyitni a tetejét. Lehet, hogy az a baja?
Délelőtt visszaviszem a darálót, és rákérdezek. Illetve megnézem  a fűtőszálat, mert az mérhető ellenállás, és ha nem, az is elárul valamit.
Úgy tűnik, elállt az eső is. Megrakom a kályhákat. Begyújtani elég ebéd után, mert már kinn sincs hideg. Tegnap pl. a hátsó szobánál melegebb volt a gangon.

Nufi nagy bánatára a herőcét már felfaltam, ezért nem tudta lefényképezni, de legalább meg tudtuk kínálni Irénkét. Ő eddig bármikor jött, süteménymentes konyhát talált.
Még Mari néni is átkukkantott, bár én akkor Péterrel beszélgettem. Ott vezekelt a kerítése tövében. Térden állva szaggatta a vadszőlő indáit. Nem túl hatékony megoldás, meg Magdi szomszéd szerint kiirthatatlan is de legalább együttéreztem Péterrel.

Nincsenek megjegyzések: