2015. február 18., szerda

Jacky's napok :-)

Jack Nicholson. A bárányok hallgatnak, a Postás mindig kétszer csenget, és most egy fiatalkori, a Diadalív árnyékában került a lejátszómba.
(Ez utóbbi már Antony Hopkins, csak mindig keverem a két szinészt. Még jó, hogy Nufi figyelmeztet.)

A postás ugyan nem jelent meg, csak űrt hagyott bennem. Mert az a két fiatal végre egy tisztább életet hozhatott volna világra. A gyerek nem születhetett meg. Meghalt a főszereplő. (az asszony)
Nagyon rég láttam először a filmet, fiatal voltam, és a néni jobban érdekelt, mint a történet.  Ma már a történet is. :-)
Tehát amerikában a bűnben szerzett javak akkor még nem lehettek új, tiszta élet forrásai.
Pedig pont egy nagyon gazdag ember nyilatkozott róla, hogy csak az első millióját nem hajlandó megmagyarázni, a többit törvényesen szerezte.
Mennyire más ma a világ?
Már rég amerika írja a törvényeket.
Most kaptam egy levelet, amiben elemzik, mire készülnek a fejük fölött: ****

Nem az egész cikket másoltam a bejegyzésem végére, csak egy kis részét. Valami kanadai forrásból származik.
Nem tudom ellenőrizni, csak azt látom, hogy itt járt Merkel, és most Putyin is. Mozog-inog az európai rend. Amerikát nem szokták zavarni a diktátorok, csak akkor, ha nem úgy táncolnak, ahogy ott fütyülnek. Márpedig az ukránok kaptak az oroszoktól is, tőlünk is területet, s most a medve visszakérte. A németek pedig jó ideje nem háborúznak.
Hogy is függ ez össze?
Túl sokat olvasom az ószövetséget. Felfedezni vélem a politika módszereit.
A központosítás, hierarchiateremtés kézikönyve.
Beugrik a dagadt ügyvéd jelenete a Postás mindig kétszer csengetből. Ő viszi el a tízezer dollárt, és cserébe szabadon enged(tet)i a bűnösöket. A két biztosító pedig kevesebbet bukik. Mert a biztosító egy intézmény, ami elveszi a pénzt az emberektől, cserébe semmit sem kell adni. Ez így legális már mindenhol a világon. Miért is? Mert nem kell elszámolni a beszedett pénzzel. A szétosztásben nem az egy év alatt megsemmisülő értékekkel arányos a befizetendő összeg, hanem a biztosítandó értékből indul ki, ezért a fennmaradó tőke értelmetlenül magas éltszínvonalat biztosít egy szűk körnek.
József története is erre hajaz. Felismerve a hét éves ciklikusságot, kizsebeli Egyiptomot a fáraó nevében. Egyre több video mutatja be Obamát ebben a báb szerepben.
Úgy tűnik a mechanizmus ma is működőképes, és elháríthatatlan.
A kisebb játékosok pedig most is dühönghetnek, és nekieshetnek egy-egy népcsoportnak. Miközben a bűn maga sérthetetlen.
A keletkezett központosított vagyon teszi emberi életre és gondolkodásra alkalmatlanná birtokosait.*****
Transzatlanti Szabadkereskedelmi

és Beruházási Egyezmény

- Történelmi léptékű szabadkereskedelmi megállapodás jöhet létre az Európai Unió és az Egyesült Államok között, ha a két fél képes megegyezni a részletekről a következő kéthárom éven belül - jelentette ki Barack Obama második beiktatási beszédében, 2013 januárjában. Washingtonban és Brüsszelben szinte egy időben jelentek meg február második szerdáján közlemények egy 2015-ben megkötendő kereskedelmi megállapodás lehetőségéről. A Transzatlanti Kereskedelmi és Beruházási Partnerségre (TTIP, Transatlantic Trade and Investment Partnership) keresztelt paktummal kapcsolatos tárgyalások 2013 nyarán kezdődtek, tető alá hozása szakértői vélemények alapján két évet vesz majd igénybe - adta hírül a Reuters.

Itt állunk 2015 elején. Orbán Viktor pedig kijelentette, hogy a magyar kormány ragaszkodik "az államok szuverén igazságszolgáltatási rendszeréhez". Az oroszbarátsággal, szövetség elárulásával, és mindenféle ellenkezéssel vádolt magyar kormány nehéz helyzetben van szembeszállni ezzel a nagyhatalmi  nyomatékú tervezettel a liberalista nemzetközi környezetben bármi eredmény reménye nélkül, holott teljesen világos, hogy  a TTIP a nemzeti szuverenitást és a nemzetnek azt a jogát veszélyezteti, hogy maga gyakorolja a saját életfeltételei fölötti ellenőrzést.

Ugyanis a készülő EU-USA szabadkereskedelmi egyezmény része lenne egy olyan "magánbíróság" (a befektető és az állam közti vitarendezés - angol rövidítéssel: ISDS, Investor-State Dispute Settlement), amely lehetővé tenné, hogy egyes cégek, mint példádul a Monsanto hazánk ellen is pert indíthatnának, mert Magyarország tiltja a génmódosított kukorica termesztését, vagy esetleg Románia ellen, ha az nem engedélyezi a Verespatakra tervezett cianidos technológiájú aranybányát.

Mindamellett az egyezmény leglényegesebb pontjai közé tartozik az ISDS, amely: a nemzeti igazságszolgáltatási szintről egy ellenőrizhetetlen, a multinacionális cégeknek kedvezőbb terepre, választott, vagyis magánbíróságokra bízná a jogviták eldöntését. Az ISDS célja ugyanis annak megakadályozása, hogy egy ország igazságszolgáltatásán keresztül diszkriminálhasson külföldi cégeket, ami azt jelenti, hogy a külföldi vállalatokat egyenlő szintre hozza a nemzeti kormányokkal.
Érthetőbben fogalmazva: Országokat is beperelhetnek a jövőben azok a multinacionális vállalatok, amelyek kevesebb profitot tudnak termelni egyes kormányok piac- és fogyasztóvédő intézkedései miatt - legalábbis az Egyesült Államok és az Európai Unió között megkötendő szabad kereskedelmi és befektetési megállapodás egyik legvitatottabb pontja szerint. Az egyezmény ellen tiltakozó szervezetek szerint mindez sértené a megállapodásban részt vevő tagállamok szuverenitását, és a multikat védené. A tárgyalásokkal kapcsolatban súlyos aggályokat vet fel, hogy a világ legnagyobb szabadkereskedelmi övezetéről folytatott egyezkedés lényegében titkos.

3 megjegyzés:

MJ írta...

Ördög a tudója. Merthogy az infók nagy része titkos. Ha szivárogtatnak, az akkor mindig csak negatívum. Mint ahogy ez az írás is arra domborít. Mert amúgy, ha tényleg "szabad kereskedelem" akkor az oda is, vissza is szabad.

Hanczur írta...

Azt azért minden elemző mondja évek óta, hogy a magyar gazdasára ráeresztették a tőkeerős nyugatit a módszerváltáskor, és azok ki is herélték az egészet.
Mi a fenének egy kormány egyáltalán, ha a belső gazdaságot nem tudja megvédeni?
Soroljam, hány önelltásra alkalmas gazdasági ágazatot játszottak eddig át a 'megválaszottjaink'?
A Monsatoról volt már hír, hogy Egyiptomba csak tőlük vehetnek gabonát, és az egy vetést bír ki, újabb vetőmag nem keletkezik, a következő aratáskor csak étkezési búza aratható.
Mindezt egy olyan országban érték el, ahol már a fáraók sírjában is búzát találtak, és az aratásnak kőbe vésett bizonyítékai vannak.
Én elhiszem, hogy undorodsz a mostani kormánytól, de a gazdasági vonalon vannak szakemberek is, és nem mind lefizethető.
Kormányok jönnek-mennek, és az a néhány miliárd, amit lecsípnek maguknak jólétre, nem rengeti meg a gazdaságot. Amit viszont egy ilyen trójai falóval aláírhatnak, az már akár az életünkbe kerülhet.
Amint bekerülnek a génkezelt fajták a gazdasági körforgásunkba, időzített pokolgépet kapcsolnak be.
Ha valaki ezt szivárogtatja, akkor elég komoly veszélyre figyelmeztet.
A kormány pedig nem tart minket nagykorúnak.
De inkább ne nekem legyen igazam!

MJ írta...

Onnét szállnék esetleg vitába, hogy nem mind lefizethető. Nekem már nincsenek illúzióim. Tényleg igaz: mindenkinek meg van az ára. S ha kell,meg is keresik, majd meg is adják ezt az árat.
Néhány milliárd amit lecsípnek ...?
Bárcsak annyi lenne! Csakhogy már nemcsak a saját jólétükre csípnek le. Megvesztegetésre, felhalmozásra, megtévesztésre ... stb. Úgy tesznek, mint Róma urai. Dőzsölnek s koncot vetnek a népnek meg némi általuk megszabott szórakozást.
Nem akarok riogatni, de szerintem a génkezelt fajták már itt vannak jó ideje.
Tény! A kormány nem tekint bennünket nagykorúnak. De nem csak ebben nem. Semmiben sem! Mondhatom úgy is, semminek nem tekint bennünket!
Nos, leginkább ez utóbbiak miatt van tőlük herótom.