2015. március 28., szombat

Gondolati bűnözés

Ilyen honnét jut eszembe?
Most éppen egy filmből. A telefonfülkéről. Nufi már tudta, hogy ez egy híres film, és tegnap kaptuk DVD-n négy néznivalót a sógoréktól. Én pedig a másodikat megnéztem. (Nufinak fáj a szeme, ő most nem.) A miszterbínt én nem tudom, azt meghagyom Nufinak, de ezt végignéztem.
Szépen illeszkedik a téma az amerikából érkező agyrémek sorába.
Meg kell szüntetni az összes nyilvános telefonfülkét, mert onnét ellenőrizetlenül lehet telefonálni. Lebeszélni a légyottot, és lehúzott gyűrűvel szédíteni a tiszta nőt.
Egy aszfaltmenedzsert csak erőszakkal lehet visszatéríteni a birkák közé. A bigbrader a 'valahonnét' beszól telefonon, és kivégez egy stricit, majd rákeni a kicsit másképpen - csak hazudozásban bűnöző - csirkefogóra.
A film végéig emeli a feszültséget a rendező. Kikínozza a vallomását, mert a felelségének kell megvallani, hogy megkívánta a másik nőt. Nem is csak megvallani, de beleüvölteni a rendőrök, a kivonult újságírók, tévériporterek kamerájába, hogy meg akarta baszni a másikat.
Eddig még a megtisztulás gyötrelmét vélem felfedezni, és erősen ószövetségi megoldásnak ismerem meg: ha engedelmeskedsz, tovább élhetsz.
A film végén a lesállásból irányító telefonos főhős is előkerül.
Bár találnak a kommandósok elvágott nyakú pizzafutárt a távcsöves puska mellett, és kezd heppiendvége lenni.
A fülkéből kilépő főhőst gumilövedékkel földre terítik, az asszony pedig azonnal megbocsát a szenvedőnek. - gondolom, majd egy Telefonfülke II. -ben kibontható az ő története is . - Mentőautóba fektetik a srácot, hogy megvizsgálják. Ekkor jelenik meg a telefonos hang gazdája, és jelzi, hogy a bigbrader szemmel tartja eztán is.

Nincsenek megjegyzések: