2015. április 9., csütörtök

Nem értem

Nagyon magas.
Tegnap délutáni ejtőzésemben jelent meg Nufi, hogy a szomszédom metszi a szőlőnket.
Lassan indultam neki, mert fel kellett fognom, hogy valaki bejön a kertembe, és ott bármit csinál.
Ez még csak az első sokk, de a második, hogy letaposta a kerítésemet.
Laci bácsi már így-úgy helyrehozta korábban, meg segítettem is, de most a felhúzott drótkerítés ismét a földön, és még azt is megkaptam, hogy a kutyák taposták le.
Ácsi! Arról az oldalról kutya - sem Mari néninek, sem a szlovák tulajnak  - nincs. Csak az ő kutyája, de ő a második szomszéd, s jól láthatóan a Lédi nem is jött a kerítéshez.
A másik oldalról - Magdiék kutyája - alul bújik át az épp le nem tűzött drót alatt.
Elmagyaráztam neki, hogy én azokat látom szívesen, akik az ajtón jönnek, és én eresztem be.
Zoli pedig tovább metszegetett, mintha mi sem történt volna.
Ekkor átviharzottam a 22-be vastag drótért, és beugrottam Péterhez segítségért. A drtót tekercsben van, és a húzáshoz két ember kell.
A kerítés letaposott részét felhúztuk, és megerősítettem. Közben Zoli elment,
Nufi aggódott, hogy ebből még baj is lehet.
Szerintem nem.
Eddig még nem vettem tudomást arról, hogy a felesége dicsekedett, mennyi körtét szedett a portánkon tavaly. Még nem voltunk itt időben, és nem is én láttam, csak János. (rokon)
Eddig a kert lakatlan ingatlan félig elhanyagolt gyümölcsöse volt, ám mostmár itt lakunk, és nem közös.
A kert magántulajdon, a jószándéka pedig tolakodás.
Ki az aki ennél tapintatosabb megoldást ajánl?
Vagy csak én nem értem a Zoli logikáját?

6 megjegyzés:

MJ írta...

Nem. Nem csak te nem érted a logikáját. Édesanyámnak, Toponáron volt hasonló logikával megvert szomszédja anno. Mi sem értettük.

Hanczur írta...

Mi lett a megoldás? Eladtátok a telket?

Muzsi Attila írta...

Mikor Katonán megvettük a birtokot bekerítettük, Azon volt egy rövidítés pont a birtok közepén, szekerekkel, autókkal közlekedtek rajta. Mikor lezártuk az udvarunkat, lett nagy ribillió, hogy elzártuk a falu útját. Elzártuk a kútunkat, ahol a környék oda szoktatta a marháit, malacait, körülötte minden tiszta sár, lett nagy ribillió.
Nem mondhatom másként, mint úgy, hogy a vadbunkó vadbarma nem tudja felfogni mi a saját tulajdon, csak ha róla van szó...
A másik meg egy városit mindig is hülyének fognak tartani falun, habár hülyébb embereket nem láttam falun, lusták, begyepesedett fatalisták, kik ülnek a nyomor hátán s azt mondják rá szent egyszerűség, holott csak retkes mosdatlanság.
Szóval nekem dugig tele van a hócipőm ezekkel a bunkókkal....A legjobb szomszéd a kerítés. És a másik, nem keveredünk senkivel...én is alíg tudom lerázni a tehenest, mindig jön okoskodik, pedig olyan bunkó és lusta mint hat. És büdösebb a teheneknél. A multkor jött az egyik s oktatott, hogy nem jól nyírom a fát. Faképnél hagytam, hogy érezze számba sem veszem...ezekkel nem megy másképpen...ha leállsz velük szocializálni, azt veszed észre hogy mindenről lebeszélnek...

Hanczur írta...

Engem figyelmeztettek, hogy Zoliék hordták el cefrének tavaly a körtémet, de amikor felhúztam a kerítést, akkor tiszta lapot nyitottam.
De hogy amit látok, a saját kutyájára fogja, az feltolta a vérnyomásom.
Venni fogok pár vadcsapdát, meg szögesdrótot is.
Úgy fogom telepíteni, hogy a lehúzható kerítésdrót mentén betérőnek okozzon fájdalmat.

Muzsi Attila írta...

Előbb utóbb megérti Zoli, de most próbálja a határait...nehezen művelhető fajta...mint ez a tehenész szomszédom, aki mind jött hozzám lopott csürkével kedveskedni, idő kellett hozzá amíg rájött, hogy nem akarom...

MJ írta...

Én irányba fordítottam a szomszédot, utána velem nem állt szóba többé. Így vitánk sem lehetett. Édesanyám még több alkalommal összetűzött vele míg élt. Halála után öcsém kivásárolta a részem s azt már nem tudom ő hogy bírja őket. Az megkönnyíti a helyzetét, hogy csak tartja a birtokot de nem ott lakik.