2015. május 11., hétfő

Félálomban

Egyik nap nagyon aktív, a másik nap gyűrött.
Ilyen lettem.
A természet is hullámzó hangulatváltozásokkal vesz körül.
Volt pár nap eső. Kidugta a fejét a mélymulcsból már három krumpli növényke.A köles is életjeleket mutat.
Anyu hajtatott nekem almamagokat. Ötöt már kiültettem, és nem konyultak le. Viszont a tavaly ültetett almafa a 22-ben szintén elszáradt.
Tavasszal hozott rügyeket, aztán meggondolta magát.
A kútban visszahúzódott a víz. Szárazság lesz. A szilvafák félig még alszanak, csak a meggy mutat bogyókat, meg az almák, birsek és körték 'tartanak lépést' a diófákkal itt a 33-ban.
A kert nagyobbik felét már lekaszáltam. Ahol volt elég tér, ott haladtam is, de a szőlőtőkék között nem lehet lengetni, csak betolni és megrántani. Ez bizony vízhólyagot szív a tenyeremre. A második alkalomra megjött az eszem,  vettem fel kesztyűt.
Két percre megszakított az áramszünet. (8:18-8:20) Szerencsére mentett a blogger. Nem veszett el egy-két szónál több. Vagy egy sem, mert az első dühroham sem tört ki. Inkább az futott át rajtam, Nufi tanítás közben ezt jobban megszenvedné. Most pedig épp Edelényben ül a szemészet várójában.
Persze a hátizsákot most sem vitte magával, de van rá válasz, ami inkább kérdés szokott lenni. Miért nem készítettem ki?
Tegnap nekem kezdődött bicajozásal a nap.
Hazahoztam a pelenkákat a szilasi gyógyszertárból.
Jó kis teher. A patikusok nem akarták ideadni, majd jönnek kocsival Ardóba, és elhozzák Komjáti határába.
Én meg úgy tartottam, nekem is kell egy kis edzés.
A felmálházás után oda kell tipegni a vázon átvetett lábbal a főút szélére, és ott felülni. Amint elérem a sima felületet, a hátammal érzem a terhet, és a combjaimmal tartom az egyensúlyt.
A mentőmellényt is a csomagra terítettem. Szuperszabályos vagyok, igaz?

Odafelé pedig megnéztem azt a kis épületet Szilas határában. Sosem találtam volna ki, hogy egy budi-vizelde, s gondolom öltöző lehetett valaha a téeszeseknek. (Az épület másik oldalát nem fotóztam le. Bocs!)
Ide betonozott-aszfaltos út vezet a 27-es főútról mintegy 5-6m-nyi, és a rendőrök is itt állnak meg igazoltatni. Legalább már értem, hogy miért.


Tegnap már kivittem a kiskacsákat is a napra. Van hozzá talp nélküli akvárium. Így a füvön járkálnak, és a tetején lesúlyozott hűtőgépráccsal védem a macskáktól.
Eza módszer kettős hasznú, mert a napon kiszárítottam a faládájukat.
Nufi épp kacsaportrékat készít az árnyékban. Béla pedig minket ellenőriz.
Íme az alvóláda. Visszaszállítás előtt. Mármint a másik szobában éjszakáznak, nem odakinn.

Nincsenek megjegyzések: