2015. szeptember 16., szerda

Akad a lemez

Volt nekem mikrobarázdás hanghordozót olvasó lemezjátszóm. Ha a kopás a lemezen két barázda között összesimult, és ismételt, ismételt, ismételt, ismételt, ismételt, ismételt, ismételt, ismételt...
amíg odaértem, és tovább billentettem a karját, vagy igazítottam a következő dalra.
******
Most is hasonló érzésem van.
A tévé közvetíti a bevándorlók áradatát, és  a politikusaink kapálózását.
Az Elektrotanya is ezen forrong. Van egy 'hivatásos ellenkező' ,  aki simán befogadná őket, mert idejött százhatvanezer, elment kétszázezer, még mindig minuszban lennénk.
A másik oldal sikoltozik, mert Franciaországban is vannak már 'fehéreknek' 'őslakóknak' megközelíthetetlen városrészei, a skandináv államokból idézik a 2-3%-nyi szinesbőrű nemi erőszak-statisztikáját. Ez a pár tökös fiú több, mint a felét;  tehát a kisebbség követi el.
Nufi legfőbb visszatérő észrevétele, hogy nem együttműködők.
A 'fingerprint' ellen lázadoznak a legjobban.
Amikor apám halála miatt jártam a német nagykövetségre, épp egy magyarországon élő srácot regisztráltak, hogy német állampolgár is legyen. Odakinn született, de itt él, s nem is beszél nagyon németül, de ki tudja, mire lesz még jó alapon.
A lényeg, hogy azonnal ujjlenyomatot vettek tőle, s ahogy már a média megszellőztette, a következő személyi azonosító okiratunkban nekünk is lesz.

A legfélelmetesebb mégis a gátszakadásra hajazó áradat, és hogy egy pár hét alatt egymás torkának estek az európai kormányok.
Amit Szerbiának szabad, azért Magyarországot ördögnek kiáltják ki. Az osztrák és a német kancellár tegnap tévé előtt összevigyorogtak egy kézfogásra a tévében.
Erre a pózolásra mi szükség volt?
Románia vezetése kijelenti, hogy neki nem tetszik a kerítés az alföldünk végén. Náluk emberségesen bánnak mindenkivel.
Helyes. Újra minden szomszédunk kedvességéről meggyőződhettünk.

Nekem volt nem is oly rég egy megjegyzésem, hogy a gyökérnél kellene kezelni a bajt. Szíriaban, afgán földön, stb.
Érdekes módon a belgák is hasonló módon gondolkodnak. Vagy csak az B kormány mondta ki?... illetve az oroszok pedzik még egy közös fellépés összehangolását.

2 megjegyzés:

Muzsi Attila írta...

Van egy vicc, mikor a cigány elmegy a munkaközvetítőhöz munkát keresni, s mondja a hölgy, hogy van munka, kocsi, mobil, nagy fizu s kevés munkaidő. Mondja a cigány: maga viccel. A csaj erre: maga kezdte.
Olvasom ahogy a németek hogy örvendenek a beáradó "olcsó" munkaerőnek, így lelkendeznek róla, de aztán látni szeretném a képüket, amikor ezeknek eszük ágában sincs olcsón földet túrni s fát vágni óraszámba...
Szerintem az uniónak vége, nem is vitás, én már csak azért aggódom, hogy ebben a szétesésben miféle erők fognak a háttérből előjönni. És mi erre mint mindig nem leszünk felkészülve, vagy megint beveszünk egy új teóriát egy másfajta boldog állapotról...

Hanczur írta...

Ebben van is valami, meg nem is pontos.
Az első hozzáállása az volt, hogy Magyarország fogja felbomlasztani az unni jót, aztán itt a derült égből gumibot, hogy a horvátok sokkal hatékonyabb bontók.
A másik az, hogy Orbán valamiféle hidat vert Németország felé az osztrákok köpködése alatt, és hogy-hogynem a honfoglalók eljutnak az áhított németek közé.
A színfalak látható részén továbbra is megy az anyázás, de a háttérben forr valami.
A bevándorlók egyáltalán nem a munkahelykeresésről, s arról beszélnek, mit szeretnének tenni a befogadó országért. Eddig csak jogaik vannak, mint a kisebbségeknek.
Hát még nem tudom, csak reménykedhetek, és 'szárazon tartom a puskapor' helyét.