2015. október 4., vasárnap

Vasárnap

Tegnap reggel korán keltem, és még a fagyközeli hőmérsékletű fáskamrában darázsirtó flakonommal felfegyverkezve megkerestem a fészket. Egy nejlonzacskóban ütöttek tanyát szivacsok között.
Telefújtam, és eltávolítottam a hívatlan lakóimat. Reggeli után megérkeztek anyuék, velük telt a nap. Diószedés, -vakargatás, a szokásos kacsakajakészítés. Ellenőriztem a kirakott tyúktetemet. Persze senki nem látogatta meg. Se kutya, se róka.
Egy Samsung tévét kellett megnéznem. Hang volt, kép nem volt. Mára hagytam, mert anyuékkal is elfut az idő, meg nem ötperces hibakeresést igért a készülék.
Reggeli után átlibegtem, kiporoltam, és beállítottam a segédrácsot. Most van kép is.
Amíg Nufi templomba ment, gondoltam, visszakötöm a műhelybe is a villanyt. A pénteki áramszünetet kihasználva átfűztem az ebédlőt a spajzig. Onnét a fürdőszoba falán keresztül megy a vezeték a kisműhleybe, de a vezeték nem mozdult. Gondolom, hogy a gázbojler kéménye miatt. Átlyukasztották a fürdő falát, és a magassága a vezeték csövét megsérthette, és bevakolták. Ott vésni kell majd. Márpedig a fürdőbe is be a akarom vinni a védőföldet, mert a mosógép is földelt csatlakozós.
De ezt csak gondoltam, mert megjelentek a fások. Hozták a tüzelőt.
Félbe hagyva a villanyozást, leraktuk a fát. Éppen kifordultak a kapun, Nufiék hazatértek.
Kiszedtem az ebédet. Leültem.
Csörög a telefon.
Péter hívott, hogy itt az Európa rádió, és riportot akar velem csinálni.
Én még poénkodtam, hogy a Videotonnak is van Europa Star és Europa Stereo rádiója. Ez utóbbiból van az ablakban is egy, csak a magnót kiszereltem belőle.
Kaja maradt az asztalon, gondoltam 5-6 perc, és megnevettetem a riportert. Ha már egy ilyen műparasztot akar látni, mint én.
No, ez a riport egy kicsit másról szólt. A református rádió riportere nem rám, mint csodabogárra volt kíváncsi, hanem a faluról akart hallani. Péter a pap, Sanyi bácsi, a gondnok, Arzén, a presbiter, Kriszti a kórusvezető,... és mindenkit nem fogok felsorolni... a lényeg, hogy nem is baj ez a vékony szalonnaréteg a bordám alatt, mert nem öt percet kellett várnom az ebédig.
De nekem az is élmény volt, hogy Péter egy szabadgondolkodót ültetett be a vallásosok közé. Vajon beégetem majd, mint ő a múltkor a libával Feri előtt, vagy sablonválaszokat adok? (2 hét múlva kiderül :-)
Mondjuk égetés semmiképp nem lehetett volna, mert nem élő műsor, csak én sem vagyok gyakorlott élő beszédben. Az Esztramos barlangban őrzött  magyar növénygénbankról nem tudtam egy értelmes bővített mondatot összehozni.
Javasoltam a kislánynak, nézze meg a blogomon a fényképeket. Pár éve lefényképeztem, és kitettem a táblát az egyesület épületéről, ahol nálam pontosabban fogalmazták meg a létesítmény paramétereit.

Nagyjából ennyi. Most pedig készülök becsobbanni a kádba.


Ez a két apróság pedig Dörmincs új alma. Nufi titokban fényképezte a padláson. Az anyját én tartottam fel odalenn, amíg Nufi odafenn lefotózta. :-)

Nincsenek megjegyzések: