2016. december 20., kedd

Karácsonyi pénzkidobások

Ilyenkor mindenkinek több megy ki a pénztárcájából, mint máskor.
Számít?
Nem. Nem ez számít.
Tegnap Berlinben egy arab eltaposott 60 embert a meggyilkolt lengyel sofőr  kamionjával. A karácsonyi vásárlás öröme most fekete keretes nap lesz 12 német családnál biztosan. Meg a lengyel sofőrnél is.
Belőlem is kihozta az állatot a hír. Simán a kamion mögé kötném a fickót, és leszakítanám vele a fejét lassan, egyesben, felezővel. Aztán ott oda-vissza toltgatva belesimítanám az aszfaltba, amig még bakkan a kerék, nem hagynám abba.
Igaz, nem vagyok német, és nem illik a főváros utcáját tovább csúfítani.
A hír mindenfelől érkezik. Megköszönik Merkel Muttinak a politikáját, de még mindig nem tudják eltávolítani az ország éléről.
Egy-két hete uniós katona-politikust küldtek kivizsgálni a közelkeleti harcokat.
Megint nőt.
Ekkora melléfogást! Oda, ahol a nőt nem veszik emberszámba, oda nőt küldenek tárgyalni.
Tényleg, miért nem tesszük kötelezővé az unióban, hogy a húst és kenyeret ezentúl már csak kanállal lehet szeletelni, mert az is evőeszköz, és nem szúrhatja meg magát senki, ha megszalad egy rossz mozdulat miatt?
A világ összes borotváját be kell tiltani, és csak gyantázással engedélyezni mindennemű szőreltávolítást. A nőknél már bevált, nekünk, férfiaknak is elég vastag a bőr a pofánkon.
Hogy nem lehet kimondani azt a szót: ELÉG ! ????
Nem kell több, de ennyi arab sem. Török sem. Egy német is képes kukát kiüríteni, és a mechanikusan ismétlődő feladatokra gépet szerkeszteni.
Ahová ma kocsival járunk, zömében gyalog is eljutnánk... meg biciklivel.
Láb is van, meg kerékpár is elegendő az országban.
Költeni sem kell rá.
Nemrég jöttünk haza Szilasról a vásárból. Nufi megjegyezte, hogy még az őstermelő is nejlonzacskóba tölti a megvásárolt kolbászt, disznósajtot.
 Nem papírba. Ami itthon előállítható fából.  Nem,  csak kőolajtermékből jó. Még a Coop áruház papírcsomagoló anyaga is egy réteg műanyagfóliával vagyon bevonva.
Van itt pénz. Nem kell hozzá még karácsony sem, alkalomnak.

2 megjegyzés:

Márta írta...

No itt van az eb elhantolva:
"Egy német is képes kukát kiüríteni..."

Hanczur írta...

Lehet, hogy én is a propaganda szövegnek dűlök be, mert nem éreztem magam kisebbrendűnek némettel beszélve. A hivatalok pedig minden országban irányításra, vezénylésre idomítottak.
A két világháború között ma már elképzelhetetlen szegénységben, éhínységben éltek, és jól szervezték magukat, ha mostanra Európa gazdasági nagyhatalmává váltak.
Nem írom még le őket, csak rossz látni, amit mi magyarok már megéltünk a Kárpát medencében, azt most velük játsszák el
Az uralkodó elit pedig Károlyi mintájára működik.