2016. december 4., vasárnap

Lubic-lubic

A hideg elől beszorultam a szobába, és most a tabletem is újra figuráztam kohn.  Szóvicc. Bocs!
Próbaképpen kalandoztam az erdély.ma honlapon... ha már Attila visszavette a lendületét.
Pl. elolvastam, hogy a Böse 's Q most vicsorított egyet a Gyulafehérvári emlék miatt. Mármint a külügyminiszterünk jelezte, hogy a tőlünk elhódított területek okán nincs mit ünnepelnünk. Neki meg még kellene a Tiszáig az Alföld.
Megnéztem a legelső, interneten elérhető népsűrűségtérképet.
Úgy ránézésre Románia és Magyarország azonos sűrűségűnek tűnik. Erdély meg jóval ritkábban lakott.
Ha még ez a száz év sem volt elegendő a feltöltésre, tetejébe mindennek (gazdaságnak) nagy az elvándorlás is. Akkor minek neki a többi?
Úgy látom, hogy a kommentekben is megy az adok-kapok. Na nem a politikusok, hanem az egyszerű nép fiai jelzik elégedetlenségüket. Mennyivel könnyebb dolga van a mai szekunak....
Egyébként minden elolvasott könyv után más hangulatba kerülök. Olyan, mintha kútból kellene kimásznom, de csak azt tudom, merről jön a fény, hogy miképpen lehet megközelíteni, azt nem.
A pénzhatalmi világrend elmosná teljesen a határokat, de az még rosszabbnak tűnik, mint a jelenlegi hirig.

3 megjegyzés:

Muzsi Attila írta...

Nem szeretik, ha mondom, de már Kós Károly is azt mondta, hogy nekünk erdélyi magyaroknak nincs más esélyünk, mint békében élni a románokkal.
Székelyföld problémája az más, ők még kivívhatják maguknak az önállóságot, de nem megy csupán politikai síkon...és nem tudom ki állna melléjük? Esetleg Putin, ha Románia valóban nem zárkózik fel a vörös államok közé. De ha előbb utóbb ő is felzárkózik, Székelyföldnek annyi esélye sem lesz.
A közel jövő problémája nem a Nagy Magyarország egyesítése lesz, hanem a széthullott Európára szállt keselyük dögvacsorája...

Hanczur írta...

Putyin nem a magyarokkal tartja sakkban, hanem a szerbekkel. Nekünk az internet a szövetségesünk, de csak a kapcsolattartásban, s a nyelvünk és történelemtudatunk fenntartásában. Nyugatnak és keletnek a torzsalkodó középeurópa az érdeke. Nekünk lenne fontos egy kiegyezés. Sajnos "választott" uraink erre nem sok hajlandóságot mutatnak.
A szakrális vezetéshez visszatérés tyúklépéseit fel tudom fedezni, de a mostani technikaközpontú gazdaság csak a teljes összeomlás után, és nekik is kell még néhány nemzedék kihullása. Lásd az Egyiptomból kivezetett választott nép példáját!
Ebben előnyt jelent a természetközeli éltmódját megtartó székelxeknek van meg a hegyi pásztoroknak.

Muzsi Attila írta...

Nekem is az a véleményem, hogy meg kell tanuljunk kertet művelni ásóval s gereblyével, fedezzük fel újra a hasznos növényeket, gyümölcsöket, ne hagyjuk a kézi szakmákat, tudjunk bármit házilag elkészíteni, és ezt a tudást valahogy átmenteni a következő generációba....a nagyvilági politikához nekünk már rég semmi hozzászólásunk. Olyan nagyon ébredni sincs értelme, legfeljebb a fent felsoroltak felismeréséig, elsajátításáig.