2016. december 7., szerda

tél

Nem szakadok el a témától. Most épp a Turul tv felvételeit a Polgári kaszinóban, pontosabban az ezekről készült felvételeket hallgattam,
Ezek az esti, fejhallgatós élmények alvásba szoktak átnyúlni, de most nem ez történt. Raffay Ernő két előadását hajnali kettőig hallgattam. Nem aludtam bele. Csinálok belőle Jánosnak DVD-t, Tudom, hogy őt is érdekli a téma. Pénteken megyek anyuhoz Miskolcra, és meglátogatom Jánosékat is. Vett nekem ma gumimembránt a gázbojlerhez, mert két-három napja csöpögni kezdett. Tegnap kicsomagoltam, mert másképp nem tudtam kitapogatni, honnét könnyezik a rendszer. Biztos elszakadt, vagy valami hasonlótörténhetett, mert a csavarjait tavaly nyáron rögzítettem, s akkor savaztam ki a kazánt is. Azóta nem bolygattam.

Reggel még gyönyörködtem a polctalpban is tűzrakás közben. A Budafokon gyártott polcát Nufi nem engedte a falra tenni, mert... ő tudja miért. A kályha mellett pedig rondán lejt a padló. Felszabdaltam egy deszkát, és abból szögeltem-csavaroztam alá keretet. A keret négy sarkába süllysztettem 6-os vagy 8-as anyákat, és kis szöggel biztosítottam elfordulás ellen. Abba csavarom bele a csavarokat - mint állítható lábat, hogy vízszintbe állthassam a polcot.
Nem nagy ötlet, mert vasból láttam már hasonlót, de nekem egy kis büszkeség.

Odakinn megfagyott a föld. Pedig még fogok felszedni csicsókát is. Móni is kért, és anyunak is ízlik.
A hordós káposzta 4°C -os pincénkben szépen beállt. Nem olyan savanyú, mint a bolti, de jó ízű. Napok óta eszem tojással. Visszatértem a régi étrendemhez részben, és ez most jobb nekem.

Ma reggel kőkeményre fagyott almákat hoztam be a miszmajszhoz. Lemosogatva is alig bírtam felszeletelni, de a turmix gép fagylaltot kevert belőle, és Nufi sem mondta, hogy rossz.

A kút is jó lett. Téliesítésként levágtam a zöld locsolócsőből, és csak kb 2m kilógót hagytam a kút kávájától a búbárszivattyúhoz. Így visszafolyik a kútba ami nem elől jön ki, és reggel is tudok minusz 10°C-ban is vizet húzni a kacsáknak.
A medencéjük körül jó kis jégpálya alakul.

Tegnap elbicajoztam Perkupáig, meg vissza. Szilasig sok levegőt nem kaptam, állandóan az orromat törölgettem, de utána kitakarított az éles levegő, és beállt a hőmérsékletem is. A szilasi boltnál már izzadtan szálltam le bevásárolni, és itthon azonnal a fürdőkádba kellett cuppanni, és az összes átizzadt holmitól megszabadulni.
  

Nincsenek megjegyzések: