2017. január 2., hétfő

Eddig jó

Hosszas időhúzás után végre kicseréltem a gázbojlerben a gumit. Majd eszembe jut a neve, de a feladata után bárki tudhatja mi az. Ennek a membránnak a két oldalán különböző nyomás van. Az egyiken a hálózati víznyomás, a másikon levegő és egy rugó. Ha a melegvízcsapot megnyitják, a nyomáskülönbség megváltozik, rányitja a gázcsapot a nagy felületű égőre.
Első összerakáskor még szorult benne valami, azán másodikra minden működött.
Most nem kellett szappanozni sem, mert csak a vizes oldalt szereltem le. A gázos kötéseket nem bántottam.
Mindennel megvoltam, amíg Nufi Bélával átment az újévi istentiszteletre.
Még kitakarítottam a régi membránt is. Nem látok rajta hibát. Fogalmam sincs, miért nem jó, de az új tökéletes, hát örülök neki. Talán csak a vízkő nyújtotta meg, vagy fárad a rugalmassága. De a csepegés útját nem leltem meg.
Még a másik házban is tettem-vettem. Látszata nem sok van, az időt meg viszi.
A telefonom tele volt mindenféle üzenetekkel. Két napja hagytam a másik szobában, de nem néztem rá. Szilveszterkor úgysem megyek senkihez. Ez ugyan nem jár nekem, nem megérdemlem, hanem így döntöttem. :-)

Estére hagytam még Géczi Gábor előadását. Most is beszélt az autoimmun betegség egyik gyógymódjáról, hogy fehér üröm és fekete dió kúrával kikergetik a bélrendszerből az oda nemvaló salakot, majd a bélflóra helyreállításához a szénás fürdőt rendelnek és főzetet itatnak.
Ami a szénás szekér alján összegyűlt a hazaszállításkor, azt seperték bele vödörbe, és hagyták megerjedni.
Vagyis a környékre jellemző bektériumtenyészetet hozták létre a gyógyuló emberben.
Ez annyira logikus. Bár mondta már egy korábbi előadásában is, de most megint aktuális beszédtéma itthon a sógornőm betegsége miatt.
Nufi annyira szeretne segíteni, de ott is elege lehet már a sok tanácsból Lacinak - az öccsének - hogy csak így merem belinkelni a videot, behúzva fülem-farkam. Nem én voltam, csak mégis....

A hivatkozásait persze meg fogom keresni. Anyunak is jó lenne, de tudom, hogy nála sem érek el vele változást.
Úgy kell eljuttatnom hozzá az ötletet, hogy nem tőlem, hanem valami más tekintélytől kapja meg.

Nincsenek megjegyzések: