2017. február 19., vasárnap

Követem a haladást

Igazi hülye címet akartam írni. Szerintem sikerült.
A szokásos hétvégi sétánk útvonala van a képen. A cím pedig új ajándékomról szól. Nufitól kaptam - meg még vett magának is - órát, ami tud beszélgetni a műholddal.  Pontos adatokkal jelent fel, hogy merre jártam, és hol ácsorogtam, milyen sebességgel, mennyit vert a szívem, és így tovább.
Nekem is hasznos, mert látom a saját AGC-imet. Hova áll be a szívverésem, ha így-úgy terhelem magam, és ha majd a hegyet mászom meg, akkor melyik útvonalon tekeregtem. Ha pedig ott is le tudom olvasni - mondjuk tablettel vagy telefonnal, - de okostelefonom még nincs - akkor a tájékozódásban is rásegíthet már odafenn is.
Már ha lesz cuflám és türelmem ott is nézegetni.

A hét pedig mindenfélével volt tele. Mazsola tévéje, meg az ő türelmetlensége. Azonnal kell, de rámjár, hogy hol tartok. Megakaszt, aztán próbáljon meg valaki úgy gondolkozni, hogy közben percenként fel kell állni az asztal mellől.
Befürödtem Feri autórádiójával.
Vett egy újat, és megbeszéltük:berakom az Asztrába a régi helyére. Szabványos csatlakozói vannak, csak kétfelé kell vágni, mert a három részből csak kettő kell.  No, ennek ellenére sem mukkant meg.
A készüléken hátul szabványos biztosíték van. Azon 1V körül mérhető. A csatlakozón bement a 12V.
Hát, akkor csere.
Visszaküldi, és kap még-újabbat.
Ferit nem hagyta nyugodni, és a biztire kívülről adott 12V-ot. Beindult.
Juhéj! Imikém, okosabb volt nálad a laikus!
Persze megmagyaráztam magamnak egyből, hogy 11-re mentem oda, és akkor nem volt otthon Feri, aztán ebéd után hívott, hogy hazatért, én meg szundikálásból térve magamhoz nem voltam épp a csúcson.
Ez van, ezt kell szeretni. Majd vasárnap... de akkor ismét nem ért rá, keddre egyeztettük a beépítést. Kitisztult fejemmel már rábeszéltem, hogy keressük meg a vezetékelés hibáját, miért nem ad a kocsi azon a madzagon 12V-ot, amelyiken kéne. Már csak azért is, mert e régi rádiójának zárlata is lehet benne  ludas. Ha pedig vezetékeldörzsölés miatt, akkor a máshonnét odavitt 12V okozhat melegedést, esetleg később tüzet is.  Jobb minden hibát megkeresni, szeretek nyugodtan aludni.
Már csak Nufi morgott, hogy kedden vásár van Szilason. Nem baj, mert az délelőtti program lesz, délután pedig majd bújom az autó tyúkbeleit.


2 megjegyzés:

MJ írta...

Jók ezek a rövid videóid is. Nekem bejön! :)

Hanczur írta...

Kösz!