2017. május 1., hétfő

Nagy rakterű feleség

Most éppen ezt döngeti a második szomszédunk az udvar felé. Vajon Kombi úrról miért nem írtak ilyen dalt?
Attila a román zenétől szenved, ez a környék pedig a lakodárét kapja. Szerencsére a lakásba nem hallatszik be. Amíg gyújtóst szedtem a kitört szilvafa alól, addig élvezkedhettem ingyen ebből a muzsikából.
Egyébként mára megvolt az egy hasznos dolgot tenni. A minimum egy napra.
Tamás apósának lakásában nem fűtött a villanybojler. Azt kellett megnéznem.
Az apóst nemrég temették, eladó lesz a ház Szilason.
Szétcsavaroztam, kivettem a fűtő részt. Kitakarítottam a lerakódott vízkövet, és mindent jónak találtam.
Ilyenkor indul az értelmezés. A nem lakott lakásban kapcsolt üzemű készülék - éjszakai áramnak is becézik - nem mutatott életjelet, amikor bekapcsolták. Én meg itthon lavórba dugva 230V-ról elindítottam, és azonnal forrt a fűtőbetét mellett a víz.
Nem baj. A takarítás ráfért. Holnap összerakom. Tamás a hét végén ki tudja próbálni.
Közben alakul a hátsó szobám is. Mire Nufi nagybáttyáék meglátogatnak fogadóképes lesz. Ha pedig egy rekamié kevés lesz, majd addig átviszek még egy heverőt.
***
Péter begubózott. Többször jártam már, de nem nyitott ajtót a kopogtatásra. Lehet, hogy megsértődött?
A múltkor megbeszéltük, hogy nekem nem érdekem bevezetni a szennyvizet az udvaromra, neki meg igen. Sem anyagilag nem jó, sem a környezetvédelem nem indok rá.
Neki pedig a kényelem többet jelent, mint amit én elmondtam.
Ez volt benne a sértés.
Ez van. Gyűjtöm az ellenszenvet. De hát, amint Presser Pici is énekelte: "Nem szerethet mindenki."

2 megjegyzés:

Muzsi Attila írta...

Ez a nem szerethet mindenki olyan, mint amikor belefáradtak a szeretetembe. Sosem tudtam a csajok miért mondták nekem, hogy túl jó vagy nekem, nem érdemellek meg. Jobbat érdemelsz. És elhagytak. Sosem értettem ezt. Sosem gondoltam volna hogy a szeretet lehet teher is. Ezek szerint az. Bezzeg én elhordoztam volna egy ilyen terhet, ha rám telepedett volna... de ez olyan lesz mint a lottó nyeremény, nem tudom bebizonyítani, hogy engem a pénz nem bolondítana el. Habár egy lottó nyereményhez nagyobb esélyem van, mint egy rám telepedő szeretetteherhez. Még úgyis, hogy nem játszom..

Hanczur írta...

Nem szerelem ez, meg csökkent a közös témánk is. Itt a tavaszi zsongás a kertben. Van mit csinálnom, csak olyan volt mint másnak a kocsma. Megbeszéltünk pár semmiséget. Terveket, megvalósulásokat.
Egyébként megkezdték a paplak hőszigetelését. Valami kék habosított műanyaggal már körberakták úgy térdmagasságig. Adott a kormány az egyházaknak felújításra keretet. Hőszigetelésre, fűtéskorszerűsítésre, hasonlókra lehet költeni. Biztos azzal is jár némi adminisztráció. Majd kiderül. Amikor fáradt vagyok, hamarabb vagyok pesszimista.