2017. október 12., csütörtök

Dromedár

Ha jól tudom, ez kétpúpú tevét jelent.
Néztem Nufit munka közben. Nem mindig szoktam, hogy ne zavarjam, de arra vitt a nap, és az orrom előtt áll meg a számítógépe. Nyekk.
Semmire nem válaszolt- Egérmozdítás-kattintás, billentyűkopogtatás, hálózati kapcsoló nyomogatására sem.
Ízibe odaadtam a kis tabletet, mert azon van skype. Az óra szépen lefolyt. Már amennyire nyugodt ilyenkor Nufi.
Kivettük a gépet, és a szobaasztalon levettem a burkolatot.
Egy egér iszkolt elő, amíg agyon nem csaptam.
Nufi persze nagyon megijedt, én pedig kocsis mód hintettem az igét.
Amint lehet, az alaplapot bevágtam a mosdóba, és jött a hideg zsíroldó, forró víz és cipőkefe. (Gondolom, ezt a vadállatot megrázta, erre belepisált, és a vizelet rövidre zárt valamit.)
Egy nap a kályha tetején, közben a tartalék gépbe átraktam a wincsijét. Összelőttük a skype-ot. Ugyan Nufinak nem tetszik, hogy elölről, a mikrofonbemenetről kell használni a fülest, mert hátul csak nagy szintű bemenet van, de beletörődni látszik.
Ahogy a másik cumi, hogy a DELL gépnek nincs PS/2 portja, csak USB billentyűt és egeret fogad. Egyedül a monitorja maradt eredeti.
Az alaplap azóta sem támadt fel. 9 villanás, tehát a processzor jelzi, hogy baj van, de le is állítja a tápot azonnal.
Tegnap este POST (power on self test) azaz az öntesztet mutató kütyük után kutattam a NET-en, és leltem is sokat. Rendeltem 4 fajtát. Majd meglátjuk, melyik válik be. Sajnos már az AMD-s HP gépe nincs dömpingben az ócskásoknál, és az egyeditől nem vennék.

***
Tegnap este voltam egy kicsit fát vágni. Jó volt. A kiszáradt körtefát vágtam le térdmagasságig. Mintha alatta volna még élet. Tavasszal kiderül.
A vihartörte szilvafa körül is rengeteg hajtás van. Abból is ritkítani kell, Két éve hagytam a gazt körötte, hátha él még belőle valami.
Most befűtöttem az apró gallyakkal. Délután megyek Ferinek a darálóját megnézni. Rendeltem hozzá indítókondit, Ha nem kell tekercselni, csak akkor foglalkozom a kapcsolóval is. Minek növeljem a költségeket, úgy sem volt egy helyen kondi és kapcsoló is. Ez a szállítási költségben jelentkezne.

***

Kedden vásár lesz Szilason. Nufi már nagyon számon tartja. Nekem is sikerült megjegyezni, hogy minden második hónap harmadik keddjén tartják.
Most viszont megjött az ebéd.

***
Még egy összefüggés az isiászommal.Pont ott nyomja a farmer nadrág öve a hátamat. Az állandó nyomás is a hízással függ össze.

Nincsenek megjegyzések: