2017. október 10., kedd

Három nap egyben

Áttértem a mongol futóegerek életmódjára. Pillanatok alatt elfáradok, akkor alszom egyet, és folytatom, vagy csinálok mást.
Tegnap este görbebot nélkül eljutottam a komposzt dombig, bezártam a baromfikat és még pár birskörtét is felszedtem. Épp csak annyit, hogy ne tudjak kezet fogni. Mire visszatértem, Feri állt a gang előtt és át kellett adnom Nufinak a szerzeményeket a parolához.
Persze a 'cseppkövem' még javában működött.
A terménydarálója purcant ki.
Nem vállaltam be azonnal, mondtam, egy-két nap, és megyek.
Addig is megrendelhetjük a kondenzátort bele. Reméljük csak annyi lesz a baj. Látszik, hogy Feri menedzseli az időt. Kértem fényképet a kondiról, de azon nem volt felirat, viszont a motor adattábláján szereplő adatokkal biztos meglesz.
Még csak az Elektrotanyára sem kellett felmenni, mert a Hobbielektronikán is tárgyalták villanyszerelők ezt a motort. Ott pedig a gyári hozzávalónak megvan az értéke.
Délelőtt már én fűtöttem be ismét. A hátsó kertből a kiszáradt körtefa gallyait rángattam le, és kisbaltával aprítottam belőle. Még nem akarom a téli tüzelőt fogyasztani.
A 22 istállójában is van nagyobb kupac száraz mindenféle begyűjtve. Addig még nem merészkedtem el.
Ma felcibáltam a padfeljáróba a benzinmotoros fűnyírót is. Télen jobb helye van ott, és a fáskamrában is könnyebb tőle mozogni.
Behoztam egy vödörnyi dióhéjat is. A leggyorsabb gyújtós, bár anyutól hoztam nyáron több kiló reklámújságot is. Most jönne a nagyobb favágás, mert már jó idő is van rá, meg így is terveztem. Majd kiderül, mennyire szól bele az idegbecsípődésem. A köhögés és a fekvésből felkelés még mindig kínzás. Pedig az utóbbi időben minden nap fityegtem, és onnét 10-15 hasizom gyakorlatból feljutottam a 30-ig. Na ezt kezdhetem elölről, vagy mást kell kitalálom.
A bringám is vacakol. A szürkének a hátsó kerekét kell megigazítani, mert nem lehet már a féket hozzá belőni. Az orosz vázhoz vásárolt 7 sebességes agyváltós kerék meg már minden gangban ugrál. Rossz vásár volt.
A legolcsóbb aluráf van rajta, és azon is üt a gumi. Az szerintem sok munkával még beállítható. Majd meglátjuk. Most sorakoznak fel a feladatok, vége sose lesz.

2 megjegyzés:

Márta írta...

Tüskés matrac beszerzését és használatát javaslom...

Hanczur írta...

Köszönöm!
Most az embriópóz közeli alvás a nyerő. Köhögésnél egyáltalán nem üt be az érzékeny pontra. Meg hát a kamilla és a kaplmopyrin is dolgozik. Nem vagyok teljesen a gyógyszerek ellen, csak eddig párról már kiderült, hogy nem használ. Illetve ami nélküle is gyógyul, azt inkább kivárom.
Van még egy 'felfedezésem'. A hanyatt elalvás nem csak horkolással jár, hanem az is rossz-ártalmas helyzet.
Ez pedig a 90 kilóval függött össze. Most sikerült 85 alá érnem, de 80 alá kell visszajutnom.
Akkor tudok hason végigaludni egy éjszakát.