2017. október 22., vasárnap

Hasadó anyagok

Ebben az energiafaló világban a favágás közben jönnek a legjobb gondolatok. A nagy felfedezések és rádöbbenések.
A legjobban hasadó anyag szárazon nekem az akác. Viszont a félszáraz állapotában a tölgy. A gyertyán pedig megdolgoztat. A fenyő pedig kifejezetten meggyötör. Lefittyen róla egy kicsi, behasad, de ott fogja a hasítófejsze fejét.
Ez van
Inkább örülök neki, hogy egy-két héttel a megmozdulni is tilosból két nap alatt az udvaron tárolt farakás felét felfűrészeltem és felhasgatva behordtam a kamrámba.
Az erőnlétemen is meglepődtem. Tavaly ilyenkor ha egy tankot kifűrészeltem a láncfűrészből, le kellett állnom a derekammal. Most négy tank után még volt erőm hasogatni is. Legalább 5 órát tisztán ezzel töltöttem két napon keresztül.
Ma, vasárnap pihenő volt, de holnap folytatni akarom. Minimum a darabolást. A hasítás és behordás még rendezkedés után következhet.

Ma elolvastam három Rejtő könyvecskét. A tabletre telepíthető Rejtő összesből. Könyvben is megvan, de most így volt könnyebb.

Közben gyötröm a transzformátorokról szóló leírásokat, mert leválasztó trafót akarok tekercselni a diódavizsgálóhoz. Közben pedig már megoldottam, mert két szembefordított 12V-os trafóval elértem, amit akartam. Kétszeresen is leválasztottam magam a hálózatról.

No itt jött vissza Tóth Feri előadása. Hogy a szakmai szemszögből figyelve a világot jussunk el az esszénus evangéliumból felolvasott részletre. Hogy ne az írásban keressük a törvényt. Inkább a madarak röptében, a fákban, a jelenségekben.
Feri az élősködőkről beszélt. A közti gazdás élősködőkön magyarázta el a kirablásunkat.
Nekem meg a szakmám a 'műszerészet'. Csavarhúzón, feszültségmérőn és oszcilloszkópon keresztül kell a törvényekre bukkannom.
,,,, és mennyire igaza van! Ahogy az ügyfelek torzítanak, mert a saját felelősségüket nem akarják bevállalni a készülékük tönkretételében, vagy túlértékelik a hatásukat, s ezért meg kell hallgatni őket is, de a műszerpark, a tapasztalat és a szerencse hozza meg a javítást, úgy a most képletek között vergődő agyam is rég kiszabadította volna, ha leülök megtekercselni azt a félig szétszedett transzformátort, és tudnám, hogy mit sikerült kitalálni, mi volt igaz a könyvből, s nekem valóban arra van-e szükségem.

Estére azért letöltöttem az Esszénus béke evangéliumot. Edmund Bordeaux Székely könyvét. Lehet, hogy egy kukkot nem fogok fel belőle azon kívül, amit Tóth Feri felolvasott, de rászánom az időt elalvásig.

A héten már készültem Péter bibliaórájára is. Gondoltam, hogy meglepem, de pont jöttek Jánosék, és feltartóztattak. Istentiszteletén már voltam. A bibliaóráról meg beszéltünk, hogy ugyanúgy ülnek az emberek, mint a vasárnapi előadásán, nekem meg szoktak felmerülni gondolatok is...
Nufi pedig ma azzal jött haza a templomból, hogy Péter meggondolta magát, mégsem látna szívesen a bibliaórán. Inkább a templomba menjek.
Hát majd inkább rákérdezek.
Az igazi műszeres vizsgálat a saját szemmel-füllel meggyőződni.

2 megjegyzés:

Moon River írta...

A hasadó anyag megfigyelése nem minden napi tapasztalat. Gratulálok hozzá...meg a poszt legutolsó mondatához is.

Hanczur írta...

:-)