2017. október 3., kedd

Kalandok

A múltkori duzzanat adott munkát még.
Éjjel egykor felébredtem, hogy ég a kezem. Nem szoktam. A duzzanat már a csuklóm fölé kúszott. A lyukas széken ülve fogott el a bizonytalanság, hogy talán mégis meg kellene mutatni orvosnak.
Felhívtam a mentőket. Ott igyekeztek lebeszélni. Mondtam, hogy 14 éve volt utoljára bajom, egy övsömör, azóta orvos nem látott, Most bajban érzem magam.
Dühös is voltam, de végül csak kiküldtek értem egy mentőt, és bevitt Szendrőbe az ügyeletre.
Ott kaptam valami oldatot, de nem jelentett semmit. Inkább a vizesruha - éjjel az csúszott le, és a takaró alatt túlhevült a mancsom - segített.
Még átgurultak velem Kazincbarcikára a belgyógyászatra. Ott is adtak egy pirulát, és lefekhettem a megfigyelő szobában reggelig. Akkor már mondtam a nővérnek is, hogy megállt a duzzanat, mennék haza.
Még reggel 8-ig maradnom kellett, amikor is a doki is bólintott, meg felírt valamit. Akkor már tudtam, hogy nem fogom kiváltani, mert az égés megszűnt, és kezdett úgy viselkedni, mint a többi darázscsípés.
Két nap alatt elfűtötte a szervezetem a mérget, és megint mindenre alkalmas vagyok, amire eddig.
A másik cica sem várt meg. Őt is el akartam temetni, de nem volt rá időm. A dagadt manccsal nem fogtam neki. Kivittem a testvére sírjára, és ráborítottam egy autófelnit. Másnapra eltűnt. Gondolom, valaki megette. Már nem fogom megtudni, hogy ki volt.
Ma meg a csengőnk kukult meg. A kapcsolója jóféle orosz, nem kapcsolt, de csak a burkolatát vettem le, és megnyomkodtam párszor, attól meggyógyult.
Vizet (esőt) nem kap, mert fedél alatt van, legfeljebb pára éri, de azt ki kell bírnia. No meg 230V-ot szakít meg, nem 8-at.
Tomi vett egy új tablet méretű noteszgépet. Azt figuráztam be kohn. Gmail és office program. Még a skype-ra rákérdezek.
Egyetlen problémám csak a két és fél órás frissítés volt, mielőtt bármit csinálhattam volna vele. w10 van rajta.
Nufi szeme megint piros lett. Neki is volt két útja Edelénybe. Ilyenkor rám marad Béla reggeli tornája, és ma nem vettem észre, hogy a motoros ágya felhúzva maradt. Nufi meg is mosta a fejem érte. Megérdemeltem.
Szerencsére szépen gyógyul a szeme. Nem minden önzés nélkül is örülök neki.
A hét végén voltunk gombázni is.
Sok-sok őzláb és kisvödörnyi fenyőtinóru volt a zsákmány.
Nufi töltött fel a kirándulásról képeket a fészre. Azóta sokat romlott az idő. Viszont az eső talán még csalogat elő újabb gombákat. Élvezem az erdőben kóricálást.


Nincsenek megjegyzések: