2017. október 18., szerda

Megvarrtam a pénztárcámat

Tudom, hogy felmerülhet bárkiben a mögöttes tartalom keresése. Mit is burkolok egy ilyen cím mögé...
A bőr pénztárcámon az összetartó cérna elvásott, és kihullott az apró belőle. Van új is tartalékban, de ezt már megszoktam. Láncöltéssel szépen végigmentem a régi lyukakon, és most megint jó.
Az első szakaszt vékony cérnával küzdöttem végig, s bár nem szakadt el, felbátorodtam. A fehér hímzőfonal több szálból sodort, erősebb madzag. A többi részt azzal varrtam körbe. A gyakorlat pedig látszik, mert a végén már tetszett is a művem. A használattól puha bőr ott is engedett, ahol nem volt lyuk. Például megnyúlt a bőr és a két felület eltávolodott egymástól. Még gyűszű sem kellett hozzá. Hamar lekaptam az ujjam végéről.

A másik húzásom nem jött be. Nufinak rendeltem egy másik 'ámítógépet. A korábbi gép öccsét.
8000Ft-ért adták, 10-ból itt volt postával HP ez is 2 magos AMD procival DVD íróval meg 2G rammal.
Nufi már belakta a cseregépet, így ez marad az enyém. Illetve a következő hibáig tartalék.
Most épp azon billentyűzök. Meg Béla játékgépe is eszi a 3V-os lítium elemeket, lehet, hogy rövidesen ott kell beállítani. Bár w98-as drivert nem igen fogok találni hozzá. De csak kisakkozom. Visszahozom anyuéktől a fekvő Dell gépet. Azt nem használják, és ha mégis internetezni akarnak, akkor az utoljára Laci bácsinak épített gép gyorsabb és jobb is, csak másik ablkakkezelőt indítok el mondjuk anyu accountjával.

Jánoséktól kaptam fél zsáknyi szárazbabot. Daráljam le a tyúkoknak! Elővettem a darálót, hát megint beállt. Olajjal ki lehetett csalogatni a tengelyt, de a morzsoló tárcsája eltört.
A vaterás szerzeményem mentette meg a helyzetet. A szorítója le volt fűrészelve. Másik csavart kellett keresnem, meg át kellett menetelni. Más volt a menetemelkedése. Egy óra késéssel megoldottam.
Kb a felét le is daráltam.

Tegnap volt a vásár Szilason.Elballagtunk mi is. Béla kapott új sapkát, én egy pár mamuszt télire. Nufi giroszt választott, Béla hurkát kapott, nekem jó volt a rablóhús. Bár ezt nem csíkos lóból faragták ki, nem volt rajta rabruha, de jól esett.
Jó nagy piac volt. Közel a határ, rengeteg tót rendszámú autó parkol végig az utcákon. Hallani szlovák szöveget is. A magyar egyenruhások között sétál egy szürke gyakorlós is. Bár fordított sorrendben írták a nevét a ruhára, magyar volt, aki fölött átcibálták a határt.
Ha így növünk össze újra használható néppé, hát csak hasznára válik a több nyelv ismerete bárkinek.
Jó volt látni, hogy dolguk nem akadt, és békésen beszélgetve sétáltak közöttünk.


Nincsenek megjegyzések: