2017. november 9., csütörtök

Katalin

El akart válni. Ő keres többet, de a férje erősebb. No meg az egész kocsma vajon ki mögé sorakozik?...
Ha Katalin sodrófával áll az ura elé, és maga mellé állítja a közös gyerekeket is a vita idejére, valamivel több esélyt kapott volna.
Férj uram és a rokonok is természetesnek veszik a megbolondult Katalin lefogását. Mindenki tudja, hogy a tehetséges nő többre lehetne képes egyedül. Pedig nem. Ha mindenki ellenében kellene saját lábára állni, akkor hosszú nélkülözéssel teli időszak lenne a holnapja. Persze bepróbálkozás több helyről is érkezik. Most is. Nőszövetség, meggyalázott asszonyok, özvegyek társasága szurkol neki. Bevallom, én is szurkolok, csak mérsékelten. Becsületből.
Nem jártam még Katalinnál. Nem is fogok eljutni hozzá.
Inkább azt érzem, hogy a lakásból vagy ki kellene tenni nevelt fiait, vagy neki kellene elköltözni. Mit sem számít, hogy nagyapja építette. Ennyi idő alatt már közös szerzemény a jog szerint. Csak azért, mert a habarcsban a nagyapja verejéke volt kötőanyag? Mára már csak ház. Vagyon. Érték. Katalin meg csak egy nő. Nem tudná tatarozni. A gyermekeit iskolában férfiak tanítják.
A féltestvérek jól megvannak. Már ha nem hőzöngnek a kicsik, hogy a napos szobájukból át kellett költözni a volt ebédlőbe. Ott is el lehet férni, meg buli lett az emeletes ágyra váltani. Nem sokkal kisebb a szoba, mint a nagyfiúké. Nevelő apjuk is később jut el egy-egy pofonnal... Bár amit pár pofonnal elintéz a nagyoknál, a kicsikhez leoldja a nadrágszíjat.
Mióta meg kiszámolta az öreg, hogy mennyi támogatás jár a lelencek befogadására, már jár az Obiba válaszfal téglát nézni. Lehet még az ebédlőből leválasztani alvófülkét.
Katalin nem véletlenül akar válni. https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/80/Catalunya%2BProv%2BCatal%C3%A0.jpg

2 megjegyzés:

N írta...

Nagyon jó!

Hanczur írta...

Köszönöm.