2017. november 3., péntek

Lubic

Lassan megérkeznek a rendelt csecsebecséim Kínából. Itt van már a PC vallató PCI-ISA verziós panel. Megjött a tranzisztor teszter is. Először hülyeséget mutatott, majd az önteszt lefuttatása után olyan eredményeket láttam, ami más műszerrel ellenőrizve is hasonló. Az induktivitásmérő beállításban - multifunkciós - a többi ketyerémmel összehasonlítva nagyon eltér. Alighanem frekvenciamérésre visszavezetve kell majd kalibrálnom az összest. A frekimérőmben biztos vagyok, mert az egyik orosz kvarcórát beállítottam vele, és utána pontos lett. Az időalap kvarc melletti trimmer kondival... ha ez mond valakinek valamit.
A közös szobánkból kipateroltam a számítógépeket. Tabletre váltottam, de napló- és levélírásra nem vált be a MAC minitáblagépe. Olyan helyesírási hibákat visz az írásomba, amitől értelmetlenné válik a mondat is. Utoljára Attilának írtam magánlevelet, és állandóan vissza kellett mennem a szövegben, mert a gép jobban tudta, mit akarok írni, mint én, és pl. szétválogatta az igekötőt meg az igét. Megváltoztatta a szavak végét. Bár többször is visszaolvastam, mégis maradt benne értelmetlen szöveg.
Tehát az esti blogoláshoz kell legalább a notebook. Nagyobbak is a betűk.
Egyébként jót tett a hangulatomnak a napos idő is. Kitakarítottam a 22-ben működő gáztűzhelyem is. Tele volt már egérpiszokkal a tálcája, és a kávéfoltok is csúnyák a tetején. Még le kellene szednem a sütőajtó fogantyúját is, és lefesteni. A tükrös bevonata rozsdás, és nem szép látvány.
A leszakadt sárleffentyűt is visszacsavaroztam a Hondára. Pótolni kellett a gumit itt-ott, meg ahol a csavarok fogták a hátsó lökhárítóhoz, megnagyobbodtak a lyukak. Oda is vágtam kemény műanyagból alátétet. Nufi gőrkorijának a bokafogójából, mert nyáron levágattam velem. Még jó, hogy félrerakok minden 'szemetet', mert ilyen vastag műanyagot nem nagyon leltem volna hozzá, ami még rugalmas is.
Délben belehallgattam Géczy Gábor nyelvtanórájába. Részleteiben már ismerem, és Pap Gábor indás elemzéseiben egyszer már hallottam a mássalhangzók és a képírás összefüggéséről, de ezt le is fogom tölteni, mert GG célratörőbben mutatja be.

Nincsenek megjegyzések: