2017. november 6., hétfő

Ping-pong

Ugrál a hangulatom két véglet között. Hol egészen jó, hol meg nem találom a helyem. Találtam megint egy pap könyvét. Pál apostolt elemzi. Tóth Feri emlegette, és megyek utána, mint ökör a kolomp után. Közben újra kezdtem a királyok könyvét is a bibliában, mert elvesztettem a fonalat. Dávid meg valami A betűs fiatal veszett össze, aztán Dávid fia teszi el láb alól a trónkövetelőt, mert az öreg megigéri, hogy nem bántja. A bosszú mégis zsigerből támad, csak nem azonnal.
No meg a vén haldoklónak küldenek egy fiatal ágyast, aki nagyon szép.
Hát csodálkozunk, hogy a mostani déli bevándorlók is eszköznek tekintik a nőket? Mintha ma is azon a színvonalon élnének, mint az ókori elődeik.
Vajon mit látnak belőlünk?
Nem fogom megtudni.. remélem.
Ma még felhasítgattam a maradék fát. Volt még egy kupac a farakás végében. Két év alatt bele is süllyedt a földbe, meg már nem akartam 5l benzint bekeverni a vastagjához. Nem fogyna el, és jövőre megint kopogna tőle a láncfűrész motorja.
Bár van még hátul kiszáradt fa, meg a 22 udvarán is. Meglátjuk.
Holnapra várom a futópadhoz rendelt tirisztort. MPL száma már van, de még nem mutatja a rendszer.
A másik szobába kályhájában elégettem egy csomó fakérget, meg fűrészport is. Nedves volt, de az füstölős kéménybe csatlakozik. Mármint a konyhából van ajtaja, és oda lehetett beakasztani a füstölni való kolbászt meg sajtot. Ember is elfér benne. Nem fog eldugulni.
A hét végén besokalltam a madaraimra is. A kakasok versenyt szarnak a macskákkal a teraszon, és a nagy gácsérok megint agyonverték - mint tavasszal Totyogit- a nyáron kikelt kicsit. Még mindig nem volt lelkierőm levagdosni az új kakasokat. A kiscsirkékből is megint csak egy maradt meg. A többit elkapta valamelyik macskánk. Egyszerűen nem tudom vezényelni ezt az udvart. Kellene egy csomó kerítésdrót, amivel be is fedném a baromfiudvart. Ezek a félig japán tyúkok úgy átrepülnek, mintha ott sem volna a kerítés.
A hét végén osztálytalálkozónk lesz. Talán az is feldobja a hangulatom.
Ma meglátogatott Péter is. Körbesétáltuk az udvart, aztán hamar továbbállt. Dicsekedtem a Bulányi könyvvel, de még nem megemésztett szöveg, és az első harmadnál tartok. Merre ne menjek? A MEK-en van fönn, onnét olvasom.
http://www.mek.oszk.hu/11400/11435/11435.pdf
Ha valakit érdekel, itt a link.
Floldódásnak meg Markos-Nádas-Boncz szövegeket hallgattam újra.
Majd csak túl leszünk ezen az őszön is!

2 megjegyzés:

N írta...

A Hermes boltokban szoktak árulni műanyag árnyékoló hálót, rendszerint gyümölcsösökben, szőlészetben alkalmazzák a madarak kártétele ellen. könnyebb kifeszíteni, mint egy drót holmit.

Sajnálom a rossz kedvedet! N

Hanczur írta...

Majd elmúlik.