2017. december 24., vasárnap

Boldog karácsonyt kívánok!

Közeleg az év vége. Anyuék holnap jönnek. Éva napot is ünneplünk, és Nufi már újra felfedezhette a konyhát is. Mostanában főzőcskére nem jut ideje.
Nekem zöld a kezem a vécészappantól. Utoljára azt töltöttem az alig szétszedhető belógatós műanyagkarámba.
Tegnap még a gyertyagyújtásra is kimentem Nufival és Bélával. Négerek az alagútban jellegű videót vettem fel a műsorról. Két ének, két szavalat fért rá a memóriára. Még eldöntöm, kell-e ide.
Odakinn reggelre mindig lefagy a lépcsőnk, most hamuval szórom fel, és hordjuk be a lakásba, de a bokatörés rosszabb lenne.
A Siemens porszívóm eldurrantotta a porzsákját, jókora porfelhőt kavartam takarítás címén a szobában. A másik porszívó meg állandóan piros lámpát gyújtott. Hamar eltömődik a hamu porától a szűrője. Rövidesen megcsapágyazom a Tájfunt, az oroszt, mert az nem ilyen kényes. Csak már öreg szegény.
Szellemi töltődésem ismét Kozsdi Tamás könyvéből csorog. A koronáról írott könyvét felolvasta, a jutubin hallgatom újra és újra.
Van benne meghaladott info is, de rendszer. Tóth Gyula naptártáblázata kiejt belőle majd kettősségeket, de ehhez újra és újra kell hallgatni és a maghreb.blog.hu honlapot is visszaolvasgatni. Ettől még nem lesz belőlem történész, csak jobban érzem magam.
Bélának építettem xp-s gépet karácsonyra. Nem aszfaltszaggató gyorsaságú, de mindenfajta DVD és Divx filmet le tud játszani. Bár több hét tesztelés után tegnap találtam MKV kiterjesztésű filmet, ami nem megy neki. A jutubis filmeket is letöltve lehet nézni. Akadozik hálózatról, de ha VLC-n nézem, már a videokártyája kódolja ki, és ott folyamatos.
Befűztem a másik szobát is a hálózatba. Megjött Kínából a 40m-es UTP kábel, és némi fúrkálás után stabil NET van. Igaz, hogy a T-home doboz nem áll szóba a TP-link routerrel, de oda se neki!
Előkapartam egy ESR mérőt, amit jó rég építettem. Azóta érett a méréssel kapcsolatos tudásom-tudatlanságom, és vagy szétbontom, vagy teljesen átépítem.

1 megjegyzés:

N írta...

Boldog karácsonyt! N