2018. január 14., vasárnap

Bódvaparti esték :-)

Ma például sütött a nap-


A gáton kutyagoltunk, és a Malomtanya melletti kis zúgót is lekaptuk.


Mostanában nem akarok politizálni. Durvulnak a felek, és Lápkumánja táltos szövege elszorítja a torkom. Körül nézek, és már megint bedugulni látszik a szobám. Selejtezni kell.
Két éve magról nevelt almafáim egymás után dőlnek ki. Pocoknyomok. A régi almafák kérge foszlik valami betegségtől, s most a vékony gallyakat mellmagasságban szarvas legelte le. Tele a lábnyomával a telek. Az a maroknyi trágya, mivel fizet, nem fogja kárpótolni a növényeimet.
Most töltődik az órám, és leolvassa a gép az útvonalat is.
Ennyi. Nem túl hosszú. Kevés fénykép készült. Nem volt memória a gépemben, csak a belső tárhelyére kattogtattam.

Elővettem a pár éve készített dipmeter-emet. Pont az oszcillátora nem működik. Légszerelt jószág, és a tranzisztor a legalján van. Mindent le kell venni, és úgy visszaépíteni, ha tranyót kell cserélnem.
Mindezt miért?
Mert a Vaterán megláttam egy Grundig szignálgencsit, és megdobogtatta a szívem. 18 napra tették fel.
1963-as tervezés, vagy 1968-as. Eldobjam érte az autóvizsgáztatásra gyűjtött pénzem, vagy ne nézegessem a net bolhapiacát?
Ez itt a kérdés.

Bandi megint hozott munkát, amit még nem láttam. Letörölte a beszélőgépről a rendszerfájlokat. CélPDA. Csak térképekre való. Cserébe kaptam tőle egy másikat, ami nem veszi a töltést. Beletörte a mini USB aljzatot,.
Tegnap arra is felforrasztottam egy másfélét, de nem vette a töltést. Az akkuját pedig másképp nem tudom tölteni. Aztán mérgesen félretettem, mert csak az időt húzza, és nincs is rá szükségem.

Attilát is olvasom. Ő a piálós alkalmazottjának nem tud értelmet csiholni a kobakjából, nekem apám ment rá a dohányzásra. Kicsit korábban találkoztam az önpusztító életmódban pörgőkkel, és még ma is teszek megjegyzést, ha hasonlót látok, de meggyőzni meg sem próbálom, bárki legyen is.
Talán a fiának lesz kontrasztos képe, hogy mit ér el az apja azonos tevékenységgel, s mit az alkalmazott.
Nem tudom, csak erre következtetek.

Nincsenek megjegyzések: