2018. március 25., vasárnap

Hálózati gondok

Az egységesített lehallgató készülékünk most megdolgoztatott fölöslegesen.
Megállt a wifi. Többnyire tabletek fityegnek rajta, ezért a lefekvés után elalvás előtti olvasás politikai vagy egyéb néznivalók állnak le tőle. Legalábbis nekem már altató helyett működik. Nem az 'Aludj el szépen, kis Balázs!'.
Rendes állampolgár ilyenkor jelzi a szolgáltatónak, hogy hiányérzete van. Éjjel már nem, de nappal igen. Hátha csak valami karbantartás miatt. Mégis éjfél után állt meg.
Természetesen a háló nem állat meg. Feltettem másik routert, hogy a komfort megmaradjon. A T. pedig csak Modem ill. vezetékes hálózatot szolgáltatott.
A három nap - ezt ígérték - leteltével sem mozdult senki. Előkerestem a jelszavakat, és belemásztam a routerbe is. A beállítások jók. Nem mászott el semmi. Nufiék épp elmentek sétálni. Leroppantottam a műanyag dobozt, és megnéztem, hátha kivehető a wifi modul, mint a Gigabyte routeremben.
Nem. Megmozgattam a belső csatlakozókat, majd visszaállítottam a patentokat, és csoda történt. Visszatért a vezeték nélküli hálózat.
Sőt, amit kértem a szolgáltatótól, hogy a kiskaput is csukják be. Nem kell. (Telekom fon)
Estéig ment is szépen, de ismét megállt.
Cikáztam a két szoba között, mint a mongol futóegereink a teráriumban takarítás után, hogy visszaállítsam a közben hátra telepített hálózatot. Befogtam a másik szobában a tartalék routert.
Aztán már fogalmaztam valami csípőset a szolgáltatónak, de nem írtam meg.
Ötödnapra megjött a megoldás, de visszatért a kiskapu is. Ezen kívül pedig egy harmadik domain is megjelent Telekom és egy telefonszám ID vagy valami hasonló.
Szóval mégis bütykölnek a hálózatomon. Értesítés semmi, inkább a firmaware frissítésre tippelek, ami elsőre nem sikerülhetett. A NAGY TESTVÉR tehát velem nem áll szóba, csak teszi a dolgát.
Az ismeretlen ID eltűnt, maradt a két megszokott. Hibajegyet nem nyitottak, mer belépve a t-home accountomon nincs nyoma. Az adminisztrációm korlátozott. Nem csak a voice modem részét érinti. Az az IP alapon működő telefonszámom miatt logikus.






Végül egy aranyos video. Megtaláltam végre az eredetit, mert a Richie Blackmoore feldolgozása jár az agyamban egy ideje.

Nincsenek megjegyzések: