2018. május 30., szerda

Csigabiga gyere ki!

Az ég világoskék, és nagyon meleg. A nap éget, mint  csigát a házon kívül. Nagyon filozófus nóta ez.
Most, hogy lassított felvételnek tűnik minden léptem, semmivel nem lett precízebb.  Ugyanúgy lesodrom az asztal széléről, amibe beleakad a ruhám, mint szeleburdi üzemmódomban.
Közben bejött valami flash reklám, és most egyetlen szitokszó nélkül lőttem ki, és csak két szót kellett újra írnom, nem mondatokat. Lám, erre is jó a hátfájás.

Tamás hozott rokkantkocsi akkutöltőt javítani.
24V-os tip-top kínai munka. A cetli rajta kézzel írva: "Szerintem rossz."
Szerintem is, bár nem derült ki elsőre.
A töltő alapja a számítógép tápegységekben megismert húzom-tolom kapcsolás. 494-es ic van benne. Ez hoz létre 230V-ból leválaszott - nem érintésveszélyes - 28-30V-ot. Ebből kell pár műveleti erősítővel kisakkozni, hogy ne ugorjék feljebb, ne adja alább, és épp elegendő árammal töltsön, és ne melegedjen túl, mert még ventillátort is be kell kapcsolni.
Ez lenne az alap, de figyeli, van-e rajta akku. Ezt valahány volttól veszi észre. Hol jár a töltés. Ha elég, ki kell kapcsolni, vagy legalábbis visszavenni a töltőáramot pindurira.
Ez két 4 műveleti erősítős tokban van sok ellenállás, dióda közös eredője, és három tekergethető szabályzó van beállítani.
Szokásos, hogy doku nincs. Minden mindegy alapon rátettem 5 kis 6V-os akkut, és feltöltve vízzel is leültem a kapcsolás mellé kifundálni a működést.
A diófa árnyékában még jól is érezném magam, ha nem nyilallna állandóan a keresztcsont. Időről időre fel kell állnom, és lefeküdni a szobában kinyújtózni.
Ezt csinálnám meg egy munkahelyen! Úgy kipenderítenének, mint a pinty!

Nincsenek megjegyzések: