2019. január 7., hétfő

Fényben....


Nufi azt mondta, hogy ne írjam le, mit csinált Nyafi.  Szerintem látszik az első képen.
A második pedig igazi feszült figyelem. A szarvasok és a vonat is ott van a háttérben. Soha ilyen időzítésű felvételt még nem kaptam el.
MA kicsit hosszabbra vettük a túrát. Nufi ugyan nem örült a bozótosnak, de nekem a bokatörő terep 'orvosi'  rendelvényre kell. Tényleg hasznos a gerincemnek. No megh a 4km körüli kutyagolás.
Több napot szántam a Pap Gábor előadásaira a koronáról. Már Borbola János értelmezései is felröptettek, de ez az elemzéssorozat komoly emésztésre késztet.
Ez a képírás összemérhető a biblia tudásanyagával. A népmesékével. em is csak a középkorból, de az ókor előttről is hozza a ma rejtvénynek ható összegyűjtött tudást. Tudományt.
Nem akarok én mindenben egyet érteni vele. De jó rácsodálkozni a szimbólumkészletére. Akkora puttonya van már, amit ép ésszel nem is lehet hurcolni. Én már megzakkantam volna tőle.  Így sem tartom magam minden szempontból normálisnak.
Mellette pedig befutott Bandi egy gyorsan megnézendő tévével.
Bekapcsolás után három csík, és kikapcs. STDBY.
Fél napi méregetés és képcsőfoglalat farigcsálás után a végeredmény vörös katód és fűtés zárlatos képcső. Azaz ezt sem fogom megjavítani. 90 fokos eltéítésű sík képcső Thomson címkével.
Esténéknt meg újra tévéből Trianon és a román betörés Erdélybe. Szabályosan szorult a gyomrom, pedig ismerem már a történteket. A határőrség és a bányászok kivégzése. De szerencsére nem álmodtam vele.
A nap jó része pedig a két kályha tömésével megy el. Mínusz 10 fok volt ma délelőtt is a házunk oszlopán fejmagasságban. Reggelente egy darabban verem ki a jeget a macskák és a madarak itatójából. Csak Nyafinak van esze, hogy kiissza, felborítja az edényt reggelre.

Nincsenek megjegyzések: